Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

ПФ иска: Три години затвор за радикален ислям

ПФ иска: Три години затвор за радикален ислям

Проповядването на радикален ислям влиза в Наказателния кодекс. Депутатите от ВМРО, които са част от Патриотичния фронт, ще внесат промяната тази седмица в НС, съобщи за "Стандарт" лидерът на партията Красимир Каракачанов. Така изповядването и разпространението на фундаменталните религиозни идеи ще бъде приравнено с пропагандирането на фашизма и ще се наказва със затвор до 3 години и глоба до 5000.

"Ние го правим сега, защото другите не го направиха, когато трябваше. Радикалният ислям е заплаха за целия свят", посочи Каракачанов. По чл. 108, за чиято промяна настояват патриотите, сега съдят имамите от Пазарджик. Обвинението се позовава на текста, който предвижда санкции "за проповядване на антидемократична идеология или насилствено изменяне на установения от Конституцията обществени държавен строй".

Каракачанов настоява още да бъде забранено на чужди граждани, възпитаници на чужди университети, да могат да проповядват ислям у нас. За целта със средства на МОН и по нейни програми имамите да се обучават у нас. "Както имаме Богословски факултет, така трябва да се открие и такъв за изучаване на ислям. Ако не искаме наши сънародници да стават жертва на чужда пропаганда, трябва да възпитаме свои проповедници", посочи той.

ВМРО продължава да изисква премахване на гетата, които се оказват развъдник и на ислямизация, и на престъпност. "Гетата трябва да се разрушат, защото там населението живее по един скотски начин - без канализация, с нелегален ток, без училища. На тяхно място да се изградят нормални къщи, в които те да участват с труд", посочи войводата.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе