Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Миков иска депутатите да не се конфронтират през 2014 г.

Миков иска депутатите да не се конфронтират през 2014 г.

София. След Нова година депутатите трябва да преодолеят конфронтацията помежду си. Това заяви председателят на парламента Михаил Миков. Той направи отчет за работата на НС по време на днешното заседание на депутатите.

„Въпросът със загражденията е въпрос на преценка за сигурността на народните представители, той не се решава от нас. Не съм чувал някога някой да е обвинил английския парламент в недемократичност, а знаете какви огради има около него. Тежката конфронтационна обстановка, натискът върху парламента, атаките и действията по отношение на отделни народни представители, на които бяхме свидетели, очевидно са основание отговарящите за сигурността на парламента в МВР по такъв начин да са избрали да осигурят спокойното функциониране на Народното събрание", каза Миков, цитиран от "Дарик".

През 2014 г. депутатите в Народното събрание трябва да свършват много работа, категоричен бе Миков.

„Паркът е в доста тежко състояние. Проектът за смяна на автомобилите - знаете, че тази година по същество е блокиран, така че трябва да се мисли в тази насока. Някои от автобусите се надявам да бъдат сменени скоро - тече обществена поръчка, дано да приключи", обясни още председателят на парламента.

„Не смятам, че е удачно да решаваме въпроса за нова пленарна зала сега. Средствата за реконструкцията и по двата проекта са достатъчно много, а самото строителство сериозно би затормозило и функционирането на Народното събрание", допълни Миков.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе