Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Харалан за Манолова: Или стигаш до оргазъм, или не

Харалан за Манолова: Или стигаш до оргазъм, или не

"Интересно е как ще се развие въпросът с Мая Манолова и Отровното трио. Усещането ми е, че това е малко като спасителен ход. По време на протестите те заложиха на оставка и вдигнаха много високо летвата на моралните изисквания. Даде се шанс да се нажежат страстите и да се стигне до ситуация на революция. Трудно е положението за хора, които са ударили тъпана. Все едно да доведеш някой до оргазмово състояние и да не стигнеш до оргазъм. Или го правиш, или не". Това заяви пред bTV социалният антрополог Харалан Александров.

Той похвали управляващите и действията на Борисов, който е третирал протестиращите на площада като "деца, които трябва да се налудуват".

"Високорисково е да похвалиш властите. Една от функциите им е да преработват чувството за загуба и гнева. В сблъсъка с нещо много непознато хората агресират, връщат се към по-инфантилно състояние. Имаше много примери за това от отделни индивиди и групи. Управлението понесе огромни удари и атаки, и почти под обсада удържа, което е много впечатляващо. В това отношение мисля, че можем да ги похвалим. Мерките на правителството са драматично зависими от настроението на хората. Доверието към институциите у нас е хронично ниско и всяко решително действие моментално е подложено на яростна критика. Полето за маневриране е много ограничено", посочи социалният антрополог.

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе