Извънредни новини

Халф разтресе Турция с Путин

Халф разтресе Турция с Путин

Първият 1/16 финал в Лига Европа между "Фенербахче" и московския "Локомотив" (2:0) допълнително нажежи обтегнатата обстановка между Турция и Русия. След края на мача халфът на гостите Дмитрий Тарасов съблече екипа си. И стана страшно. Отдолу се появи юнашка фланелка с лика на Владимир Путин. Текстът под него гласеше: "Най-учтивият президент". Така той докара до лудост и без това подивелите фенове на домакините, които масово започнаха да освиркват и да псуват по Тарасов.

Веднага тръгнаха коментари, че футболистът и "Локо" ще отнесат сериозно наказание от УЕФА. И наистина - от централата обявиха, че ще разследват случая подробно. Самият Тарасов заяви на летището, че не е искал да предизвика истерия. "Това е моят президент. Уважавам го и реших да покажа, че винаги съм с него и съм готов да го подкрепя. Това, което беше написано на тениската, беше всичко, което исках да кажа", обяви той. "Идеята си беше моя и няма никаква политика в нея. Аз съм патриот, а Путин е велик президент, което и беше написано. Показах я чак след края на мача, когато отидох да поздравя нашите фенове. Носил съм я и преди, но на никого не правеше впечатление. Сега раздуват случая, защото мачът беше в Турция", добави още халфът, който преди срещата обяви в интервю, че това е само един мач и в него не може и дума да става за политика. Феновете на "Фенербахче" веднага заляха със заплахи Тарасов в социалните мрежи. Под снимките му "Инстаграм" турските ултраси псуват както него, така и съпругата му Олга.

Преди мача пък автобусът на "Локо" бе замерян с камъни по път към стадиона "Шюкрю Саръчоглу". "Пътувахме зад автобуса на отбора, съпровождаха ни сигурно поне 100 полицаи. Когато приближавахме стадиона, автобусът бе замерян с камъни. Това продължи около 20 секунди, преди полицаите да наизскачат от колите и да започнат да спират хулиганите," разказва кореспондентът на руския "LifeNews. От руското консулство благодариха на турската полиция за предотвратяването на повече инциденти.

В Русия скочиха на "патриота"

Щом Тарасов е такъв голям патриот, поне да беше спасил два гола във вратата на "Локо". Това заяви бившият защитник на московския гранд Игор Чугайнов след двубоя. "Дмитрий е опитен футболист. Не му отива. Да носи такива фланелки си е негова работа. Не дали е хубаво или лошо. Но на терена не го видях като патриот. Аз даже и не го забелязах да играе", ядоса се Чугайнов. Бившият президент на клуба Николай Наумов също се присъедини към това мнение. "Да носи тениската по улиците на Москва колкото иска. Но не и в Турция, и то на стадиона на "Фенербахче". По този начин той застрашава много хора. "Непрофесионално", заяви Наумов. Един от сегашните шефовете в "Локо" Алекс Ерунов пък си изми ръцете. "Ние бяхме високо в ложите и не съм видял тениската. Това е личен момент за футболиста. Съгласен съм, че така се създава напрежение, но аз нищо не мога да направя", добави Ерунов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе