Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Горанов: Годишната винетка ще бъде до 100 лв.

Горанов: Годишната винетка ще бъде до 100 лв.

Предвидено е поскъпване на годишната винетка, а цената й вероятно ще се вдигне до 100 лева. Това съобщи министърът на финансите Владислав Горанов в „Седмицата" на "Дарик". И уточни, че текат дебати за увеличение на цената на годишния стикер.

Най-вероятно вероятно Агенция "Пътна инфраструктура" и МРРБ ще предложат увеличение до 100 лева, коментира той по повод информацията в интернет, че от 67 лв. винетките ще скочат на 145.

"Има гъвкавост в бюджета в зависимост от различните решения за цената на стикера, каза министърът в отговор на въпрос дали се предвиждат повече пари в бюджета заради увеличена цена на винетката", обясни финансовият министър.

„В него (бюджета - бел. ред.) изчисленията са направени за увеличение на цената на винетката, но не до 145 лева", увери Горанов. Вариантът, който вероятно ще бъде предложен от страна на пътната агенция и респективно от страна на регионалното министерство е под 100 лева", категоричен бе той.

„Съгласете се, че с 67 лева винетка да искате да имате магистрали, 30 000 км републиканска пътна мрежа и тя да се поддържа, това е нереално. При ниска данъчна тежест, трябва да свикнем, че ще има все повече плащания според потреблението", каза още Горанов и изтъкна, че винетките не са увеличавани от 2008 г.

Ако искаме да има тунел под Шипка, трябва да плащаме за минаването през него, смята министърът.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе