Извънредни новини

Гладиаторът се завръща

Гладиаторът се завръща

Георги Иванов-Гонзо се завръща в "Левски". За кой ли път Гладиатора ще се опита да вдигне любимия тим, започнал кошмарно футболната пролет. Това стана ясно след горещия ден на "Герена" днес. Собственикът на клуба Тодор Батков проведе няколко срещи на стадиона, след което обяви решенията пред медиите. Той прие оставките на досегашния спортен шеф Христо Йовов и помощника-треньора Мариян Христов. Батков обяви, че Бижутера винаги е добре дошъл в "Левски".

Босът разкри, че е взел решение при "сините" да се върне легендата Георги Иванов. Гонзо ще поеме поста на спортен директор на "Герена". Той вече е дал съгласието си за това в два разговора. Кога точно любимецът на Сектор "Б" ще встъпи в длъжност, не е ясно. Към момента Иванов е треньор на "Черно море". Очаква се тази вечер или утре сутринта Гонзо да се срещне с шефовете на "Тича", за да се разбере за прекратяване на контракта. Нищо чудно варненци да поискат финансова компенсация.

"Много неща в "Левски" не са нормални на фона на сериозните инвестиции, които правя в тима. Аз все по-рядко ще комуникирам с журналисти, както е в големите европейски клубове. За всичко ще отговаря Гонзо, когато дойде. Бях в Барселона и видях как там босовете са спокойни - не ги търсят постоянно. Аз ще говоря, когато става дума за по-глобални неща. Например за предстоящата ни 100-годишнина. Вече сме в заключителни разговори с голям европейски гранд, с който сме имали исторически двубои. Не казвам дали това е "Бенфика", сподели Батков пред медиите. И добави още: "Благодаря на Йовов за свършената работа. Обещах да му поема всички разноски по бъдещи специализации в чужбина и където и да е. Не е вярно, че съм си променял решението и първо съм го освободил, а после съм размислил. Говорихме си с него и с Мариян Христов мъжки. Надявам се това, което сме си казали, да си остане между нас", с надежда обяви Батков. Босът опита да внесе яснота и кога във времето очаква Георги Иванов да пристигне в "Левски": "Ако Гонзо не се върне следващите седмици, то това обезателно ще стане в навечерието на нашата 100-годишнина. Тони Здравков остава старши треньор и дори загуба срещу ЦСКА в събота няма да го изхвърли от "Левски". Щом Гонзо се върне, само той решава кой да е треньор. В школата лично аз реших, че човек с опит като Иван Колев е добър вариан. Асен Букарев не е такъв", каза Батков.

Адвокатът говори и за отношенията си с ултрасите: "Аз съм освен благодетел и фен на отбора. Комуникацията ми с феновете е отлична. Снощи им разкрих своите планове - мисля че те ги приеха", каза още босът на "Левски". Тодор Батков заяви още, че големият проблем пред 26-кратните шампиони е, че са най-големият и обичан отбор в България и много хора злословят срещу него. "От ЦСКА, който също е гранд, но много по-малко популярен, също завиждат", обясни още Батков.


Той разкри и че всичките 8 нови попълнения в "Левски" са дошли по изричното желание на спортно-техническия щаб. "Те са харесани от треньорите включително и от помощниците. За мен остана само да водя разговорите за пари и да финализирам сделките. Понякога имах чувството, че съм в забавачница - всеки един от тези осем играчи са го проучвали детайлно и чак тогава са ми докладвали", добави още адвокатът.

Сърцето ми е синьо, проплака идолът

Георги Иванов-Гонзо призна пред медиите на "Тича", че е имал разговори със собственика на "Левски" Тодор Батков за завръщане на "Георги Аспарухов". Идолът на "сините" не скри, че всичко е въпрос на разговори между ръководствата. И не пропусна да отбележи, че престоят му на "Тича" е бил изключително ползотворен. "Провел съм разговори с Тодор Батков, като вече двете ръководства трябва да решат как ще се процедира. Говорили сме за поста главен мениджър. Сега е малко комплицирана ситуацията, защото влизаме в плейофи и наистина няма да ми е много приятно, ако трябва да си тръгна от "Черно море", но сърцето ми е в "Левски", сподели Гонзо. "Моето решение ще бъде окончателно, след като се видя с хората от "Черно море". Знам, че това е неприятна ситуация и за двата тима, никой не може да мисли за предстоящите си мачове. Все още не мога да коментирам "Левски", завърши бившият голмайстор на "сините". Гонзо постигна страхотни резултати на "Тича" този сезон, като победи и ЦСКА, и "Левски", и "Лудогорец". Раздялата с "Черно море" изглеждаше неизбежна, тъй като от ТИМ свиха рязко бюджета. Повечето титуляри се разбягаха, а вместо тях варненци започнаха да налагат голобради юноши.

Обсъждат Бардон за нов треньор

Името на Седрик Бардон изникна като вариант за треньор по време на срещите между Тодор Батков и активисти от агитката. Френският халф е тотален любимец на публиката от силния тим, стигнал Шампионска лига и четвъртфинал за Купата на УЕФА. Седрик не скри, че чака обаждане от България. Не е ясно обаче дали Бардон ще може веднага да се захване за работа. Според непотвърдена информация французинът няма необходимия лиценз, за да бъде старши на елитен отбор. За други кандидатури засега не се говори.

Интересното е, че в "Черно море" веднага се завъртя името на Илиан Илиев, който наследи преди време Гонзо и в "Левски". Бившият халф е юноша на варненци и работи сравнително успешно като треньор на "моряците".

Тити и Гибона: Подкрепа за тима

Големите "сини" сърца Константин Папазов и Божидар Искренов днес влязоха в ролята на умиротворители. Ексцентричният треньор на баскетболния "Левски" и Радостта на народа от обяд бяха на "Герена". Тити сновеше сред феновете, които се готвеха да дадат брифинг, като размяташе дори прясно гипсираната си ръка, за по-голяма убедителност. Той сондираше мнения с тях, а след това авторитетно излагаше своята гледна точка. "Оставете Тодор Батков да взима решения на спокойствие. Той мисли за доброто на "Левски". Освен това именно той е човекът, който вади пачките", убеждаваше Папазов.

В страхотни ботуши и облекло на рокер на мястото бе и Божидар Искренов. Гибона също бе много емоционален и успя да говори с почти всеки фен поотделно.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе