Извънредни новини

Германия е фаворит на депутатите

Германия е фаворит на депутатите

Само Борис Станимиров от ДСБ се цепи - ще стиска палци за Румъния

Войводата Милен Михов ще гледа мачовете, облечен с резервния екип на Бундестима

Германия е фаворитът на родните депутати за европейското първенство по футбол, показа анкета на "Стандарт". Привържениците на Бундестима са от всички цветове на политическата дъга и не се влияят от идеологическите им различния. Въпреки любовта и към други футболни отбори мнозинството залага на германския отбор, ръководейки се от максимата на английския футболист Гари Линекер - "футболът е проста игра - 22 мъже гонят една топка 90 минути, а накрая германците печелят".

"Фаворит със сигурност е Германия", убеден е депутатът от ГЕРБ Александър Ненков. Именно заради това той не очаква изненади през месеца, когато Европа е футбол. Големи надежди депутатът залага на Италия и на Франция. "Има и други отбори, които по принцип са скрити фаворити, но не смятам, че силите ще им стигнат да спечелят европейската титла. Такива са Белгия, Полша", прогнозира още Ненков. Все пак неговото сърце принадлежи на Англия и тайно се надява и те да се представят на ниво.

На добрия стар Албион е почитател и опозиционният земеделец и зам.-шеф на парламента Явор Хайтов. Най-голямата му болка обаче е, че на терена няма да излезе тим от врачанския избирателен район. "Вълнува ме най-вече първенството да премине сигурно, защото има индикации, че проблемът сигурност се извежда пред скоби и борбата на терена като че ли отстъпва пред темата сигурност", коментира Хайтов.

За Германия ще вика и соцдепутатът Атанас Зафиров. Той откри и допълнителен стимул за немците - "първенството е във Франция. Старото съперничество между тях ще направи победата още по-сладка". И съпартиецът му Атанас Мерджанов също прогнозира победа за Германия. "За разлика от всички други те са дисциплинирани и последователни и след трагичното си представяне на световното първенство през 1994 г. преобърнаха цялата си система и заложиха на детско-юношеския футбол", обясни социалистът.

"Германия - винаги съм ги харесвал", твърди и депутатът от Патриотичния фронт доц. Милен Михов. Той вече се е подготвил подобаващо за футболния спектакъл. Войводата ще е облечен с оригинален екип на Бундестима на резервния им отбор, който закупил преди седмица във Виена и дори хванал промоция. Платил само 29 евро вместо обичайната цена от 89 евро. Цветовете на екипа - червено и черно, съвпадат с багрите на партийното знаме на ВМРО. С резервния си екип Германия би Бразилия на световното първенство със сразяващия резултат 7:1.

За домакините палци ще стиска народният представител от БДЦ Кънчо Филипов, тъй като признава, че е франкофон. "Но ще спечели Германия, защото нали знаете - "всички играят и накрая печели Германия", признава той.

Фен на германския отбор е и пловдивският депутат от Реформаторския блок Николай Хаджийски. Той даде зелен картон и за испанците, тъй като според него са доста силни и подготвени за терена. "Ние от Изпълнителния съвет на блока сме взели единодушно решение да спечели Германия. За друго може да не сме на едно мнение, но тук сме", се пошегува депутатът от ДБГ Димитър Делчев. И на спортно ниво обаче има разминаване на реформаторските мнения и ДСБ пак се цепят от колективното решение. Борис Станимиров ще стиска палци за Румъния. "Отчитам, че Франция или Германия ще спечелят, но аз съм за румънците, защото са ни съседи", категоричен е светлоокият депутат.

Неотложни политически ангажименти ще попречат обаче на законотворците ни да гледат срещите от трибуните на френските стадиони и ще останат пред малкия екран.

Белгия може да ни изненада
Краси Балъков

За мен фаворитите за титлата са Франция - като домакин, Испания - като актуален европейски шампион, и Германия. Според мен, голямата изненада може да бъде поднесена от Белгия. Ако трябва да говоря за моите предпочитания, те нормално са свързани с държавите, в които играх като футболист и които обичам - Португалия и Германия. А като цяло очакванията ми са за хубав, креативен футбол - защото аз играя така и защото го предпочитам пред скучните схеми. Въпреки че големи дербита в груповата фаза няма, не мисля, че ще има лесни мачове. Нито пък смятам, че на това първенство има аутсайдери. Дори Албания не е аутсайдер, въпреки че за пръв път се класира на еврофинали след толкова много години. Разбира се, има отделни двубои, които се отличават със своя заряд. Единият е на моите любимци от Германия с Полша. Ще е интересно да се види дали Бундестимът, който е с високо самочувствие, ще успее да се справи с поляците, които се намират в добро състояние и към тях няма огромни очаквания. Те нямат високи цели и това ги освобождава. Другият интересен мач ще бъде Хърватия - Турция. Две думи и за Англия - изглежда, сякаш сега отборът е по-добре в сравнение с последните години. Напоследък те рядко губят. Но този отбор традиционно не успява да стигне далеч на европейските първенства. Не знам дали и България можеше да се нареди сред 24-те отбора. Сякаш има финалисти, които са сравними с нашия национален отбор. Но въпреки това те са във Франция, а ние не сме.

Уелс ще е изненада
Златимир Йочев, водещ на централната емисия "Новини" по БНТ1

Европейското ще бъде доста равностоен и силен турнир. Аз симпатизирам от години на Испания. Фен съм на "Реал Мадрид" и футбола на Пиренеите. Смятам, че отново ще са един от отборите с големи шансове за финал. Моите фаворити са бързакът уелсец Гарет Бейл, който направи страхотен сезон с Реал Мадрид и вдигна купата в Шампионската лига. Важен е за отбора си, защото без него липсва бързина и острота. От малките отбори силна игра ще покажат Хърватия, Белгия и Уелс. Възможно е да оставят след себе си традиционни фаворити като Италия, Франция или Португалия. Футболистите от "Лудогорец", които са немалка част от отбора на Румъния, ще бъдат сред звездите на турнира. Въпреки това нивото в българския футбол е далеч от това, което ще представи Евро 2016.

Хърватия има голям шанс
Николай Сотиров, актьор

Моят любим отбор е България, но за голямо съжаление не участваме нито на европейското, нито на световното първенство по футбол. Затова изпитвам минорна тъга, че не сме от добрите тимове като тези на Албания, Унгария, Полша и Словакия. Моята прогноза е Германия за победител. Както е казал Бекенбауер - "Никога не отписвайте Германия". Спомнете си какво направиха на Световното в Бразилия. Немците са апотеоз на превъзходството. Сред претендентите за победа на Евро 2016 е и отборът на Хърватия. Много силен тим. Всички играчи в него се занимават с клубен футбол в най-престижните отбори в Европа, а и като цяло в света. Много харесвам и тима на Англия и стискам палци за тях, но не вярвам, че могат да грабнат купата. Мисли, че интересен е и отборът на Русия. Сред малките отбори добро впечатление прави този на Словакия. Те ще направят атрактивно участие, въпреки че не мисля, че имат шансове да изместят някой от големите претенденти от групите. Фаворитът ми от футболистите категорично е Роналдо, който е гениален играч. Меси също е изключителен майстор на топката, но по друг, собствен и уникален начин. Като цяло дори с Роналдо Португалия трудно би продължила напред, а без него съвсем. Харесвам също и румънците от "Лудогорец". При всички случаи те биха си вдигнали цената след първенството. Великолепни играчи са. "Лудогорец" се оказа феномен както в българския, така и в европейския футбол. Те само могат да ни накарат да се гордеем с тях.

Ибра може да изведе Швеция до финал
Деян Веселинов, водещ на "Събуди се" по Нова тв

Обикновено на големи форуми отборите са предпазливи, но обратно на логиката вярвам, че тази година ще има много резултатни двубои. Нямам любим национален отбор освен българския, а ние скоро едва ли ще се класираме на толкова голям турнир. Леките ми симпатии към Англия вероятно ще ми донесат поредното разочарование, така че ще гледам тези финали, просто за да се наслаждавам на футбола. Две имена ще се открояват като индивидуално значение за тимовете си. Швеция и Португалия са повече от способни отбори. В тази връзка при евентуална контузия на Златан Ибрахимович или Кристиано Роналдо двата отбора ще имат много различно европейско от планираното. Относно по-малките отбори до финалите ще стигнат Исландия и Албания. Извън големите фаворити е Белгия, например, но за мен няма да е изненадващо, ако "червените дяволи" стигнат много далеч. Ще участвам в залагания, но само между приятели и колеги. Преди всичко първенства като това са много повече от футбол. Те са социален феномен.

Брат срещу брата, ще е интересно
Ники Кънчев, журналист и тв водещ

Много, много готино европейско първенство се очертава. Въпреки всички финансови грехове, в които обвиняват Мишел Платини, той със сигурност направи и нещо добро за нашия общ еворопейски футбол, като "отвори вратите" и от 16 отборите на финала станаха 24. Падането на тази цедка вкара естествено нови имена във футболната география. Исландия, Албания са абсолютни дебютанти на подобни форуми, а Уелс преди 40 години има някаква спорадична изява.

Ще викам за румънците, защото там има трима "българи" - и тримата от "Лудогорец". И тримата са със силни характери, което много ми допада - Моци, Препелица и Кешеру. Мисля само Кешеру ще се появи в игра, но им стискам палци.
Иначе "мигранството" не е само политически процес - над 120 футболисти във Франция ще са родени другаде - или те, или техните родители.

Уникалният случай ще е, след като братята Боатенг написаха историята и на световното в ЮАР първенство играха един срещу друг, въпреки че ги е раждала една майка. Жером игра за Германия, а Кевин Принс за Гана.
Сега същото ще се случи с братята Джака. Гранит е национал на Швейцария, а брат му Таулат на Албания. Така че в 16 следобеда съм залепен за телевизора. Брат срещу Брата. Дали ще има счупени крака и избити зъби?

Ще стискам палци и за Словакия
Владимир Владимиров, Изпълнителен директор на "Холдинг БДЖ"

Моите фаворити на Европейското първенство са Германия и Англия. По възможност ще се опитам да гледам по телевизията всички мачове. Освен моите фаворити за бъдещи европейски шампиони ще подкрепям също и Словакия и Австрия.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе