Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

ГЕРБ печели с 10:1 състезанието за европари

ГЕРБ печели с 10:1 състезанието за европари

Фандъкова и Тотев с рамо за младежите. Успехът на Варна не е боксова круша, отсече Портних

ГЕРБ печели убедително състезанието по усвояване на европейски пари. Това отчетоха зам.-шефът на партията Цветан Цветанов и най-успешните кандидати за градоначалници. "Сега отново трябва да подготвим администрацията за защитаването на проекти през новия финансов период. Този път, който откриваме днес, показва, че ние от ГЕРБ сме добри стопани на нашата родина и на всички общини в държавата", заяви Цветанов във Вършец, където даде рамо на инж. Иван Лазаров за кмет. В същото време кандидатът за Пловдив инж. Иван Тотев посочи, че съотношението в усвояването на европейски средства през мандата на неговия предшественик и сега е 1:10 в полза на управлението на ГЕРБ.

Вчера той получи поздравления от легендарните футболисти Атанас Пашев и Гочо Василев, които му благодариха за развитието на спортната инфраструктура под тепетата. Няколко седмици преди официалното откриване на Младежкия център в парк "Отдих и култура" комплексът е почти изцяло завършен, констатираха при инспекцията на обекта Тотев и зам.-кметът с ресор спорт и младежки дейности Петър Зехтински. В София Йорданка Фандъкова също обяви за свой приоритет грижата за младежите и децата. "Най-важното е да успеем да развием отношението на децата към книгите, науката, знанието в една реална среда", каза тя по време на официалното откриване на детски научен център "Музейко". Вчера Фандъкова се срещна с с Инициативния комитет "Горна баня".

Столичният кмет настоява здравно министерство да възстанови минералната баня в кв. "Горна баня". Хората се тревожат, че тя е паметник на култура, а се руши. Фандъкова пое ангажимент да се срещне с представители на Министерството на здравеопазването и да обсъдят възможностите за ремонт на сградата, която е тяхна собственост. От думите й стана ясно, че Столична община е готова да съдейства за възстановяването на банята в нейната основна функция, ако държавата прехвърли собствеността върху имота.

Междувременно във Варна Иван Портних заяви, че ГЕРБ иска мнозинство в новия общински съвет, за да няма неясни политически субекти, остатъци от миналото и задкулисни договорки. "С мнозинство и с районни кметове партията ще носи цялата политическа отговорност за доброто или лошото, което се случва в града", добави той. "Няма да позволя постиженията на Варна да бъдат боксова круша в ръцете на неуспели и провалили се политици", заяви досегашният градоначалник по повод на критиките на неговите опоненти. И подчерта, че основният му опонент е популизмът.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе