Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

ГЕРБ иска оставка на цялото ръководство на НС

ГЕРБ иска оставка на цялото ръководство на НС

София. До края на деня парламентарната група на ГЕРБ трябва да внесе искане за оставка на цялото ръководство на Народното събрание, след като днешното пленарно заседание започна без предварителна електронна регистрация.

По време на пленарното заседание ГЕРБ внесе нов вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски по същата тема- провалената политика на правителството в областта на инвестиционното проектиране.

От ГЕРБ не признават дебатите в парламента, тъй като според тях заседанието е нелегитимно, каза на брифинг Лиляна Павлова.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви по-рано днес, че партията му ще сезира Конституционния съд заради нарушения на парламентарния правилник.

В кулоарите Борисов заяви, че депутатите от ГЕРБ няма да участват в парламентарните дебати днес, защото заседание въобще не може да има, и добави, че ще поиска оставката на председателя на парламента Михаил Миков.

От утре Парламентарната група на ГЕРБ няма да участва в електронно гласуване, категоричен бе пред пред журналисти  Борисов.

"Г-н Миков накара квесторите да броят хората. Ще видите, че дори и в това са излъгали – с 4 души. Ще им го докажем", заяви Борисов.

„Днешното заседание на парламента е нелегитимно. Затова сме внесли нов вот и когато се съберат, направят кворум, както е в Конституцията, защото това не е плод-зеленчук, това е парламент – има наредби, има правилници, които трябва да се следват и спазват, в зависимост от това кой е управляващ и кой е опозиция. Управляващите трябва да имат кворум. Те излъгаха с кворума сутринта, сега им го доказахме при поименното гласуване", добави той.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе