Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

"Газпром" прати в Рая олимпийците в Сочи

Сочи. Една от най-мощните фирми на планетата "Газпром" предостави истински лукс за спортистите в Сочи.

Компанията е изградила селище с неописуеми глезотии, което е разположено в сърцето на една от една от най-красивите части от планините над олимпийската столица. „Ендуранс вилидж" е приютило биатлонистите и бегачите, които могат да се ползват от страхотния лукс, който предлага подобно селище.

В центъра е 5-звезден хотел, с два минерални басейна, единият от които външен с температура на водата 25 градуса. До него са позиционирани три джакузита с различна температура на водата. СПА центърът е невероятен, както и условията в апарт-студиата на сградата. Ресторантът е сред най-елитните и се различава като качество и обслужване в сравнение с тези на останалите села. Още по-впечатляващи са къщите покрай хотела. Това са двуетажни планински вили, предназначени за наемане от добре супер богати личности. Идеята е тези къщи да се предоставят дори за цял зимен сезон на ВИП-персони и важни особи, за отдих и делови срещи, както и за бизнес контакти.

Естествено цялото селище е затворен тип, подсигурено с невидима, но подсилена охрана. Всяка къща разполага с огромен хол, четири стаи с бани на първия етаж плюс още три стаи с бани и отделно голямо помещение на втория. Всички материали, с които са строени вилите са от суперкачество. Сауните, джакузитата и другите глезотии във вилите се подразбират, но те сега са блокирани за спортистите по време на Олимпиадата.

В центърът на селището, пред хотела, е изградена огромна тераса, от където се открива невероятна гледка. Целият комплекс е разположен на плато в средата на планинска верига от Кавказките планини и панорамата към алпийските върхове е на 360 градуса. Четири кабинкови лифта допълват чисто новото шосе като транспортна връзка от долината Красна поляна. От селището надолу по северния склон се спускат осем ски-писти за алпийците, обслужвани от 6 седалкови лифта. В съседство на самото плато са разположени двата олимпийски комплекса – за ски-бягане и биатлон, с неизброими и прекрасни по качество писти. Сградите на тези спортни центрове приличат повече на трибуни на 20-хиляден стадион, отколкото на зимен спортен център. Според метеоролозите точно тук пада най-много сняг през зимата в целия регион. Навярно за това сега – при вече повече от 3 седмици без никакви значими валежи – снегът на места в селцето е близо 3 метра и се налага да се придвижваш по направени коридори като в лабиринт.

Газпром са завършили строежа на селището непосредствено преди Игрите. Веднага след Олимпиадата то ще претърпи козметични промени за повече лукс, след което ще приеме първите си ВИП-гости. За олимпийците ще остане споменът, че са имали шанса да живеят 20 дни в едно от райските кътчета на планетата.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе