Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Играят финалния мач на Фен Купа 2016 в Бургас

Играят финалния мач на Фен Купа 2016 в Бургас

Точно преди кулминацията регионалните полуфинали на Фен Купа 2016 във Варна бяха прекратени заради силна буря, финалният мач ще се играе в Бургас

Днес емоциите на Фен Купа се местят в Морската градина с първия по рода си „Ритнитоп фест"

Точно преди кулминационното дерби, регионалните полуфинали на Фен Купа 2016 за областите Варна и Добрич бяха прекратени заради силна буря. Двата отбора, които ще спорят за първото място са „Fullmax" (Варна) и „Спартак Свети Влас". Те ще трябва да решат спора помежду си след две седмици, по време на регионалните полуфинали за областите Бургас и Ямбол (28 и 29 май). Победителят ще подпечата билета си за националните финали и ще стане третият претендент за приключението зад кулисите на Камп Ноу, което очаква златните медалисти в 14-тото издание на Фен Купа.

Почетните трета и четвърта позиция във варненската битка останаха за тимовете „Respect" (Варна) и „СОД DSC" (Варна). Спорът между тях беше решен чрез дузпи, като по-точни от бялата точка бяха „Respect" и взеха победата с 3:1. Според 14-годишните традиции на Фен Купа, с индивидуални призове бяха отличени и най-изявилите се участници. Играчът на „Fullmax" Радомир Тодоров бе обявен за най-атрактивен състезател, а тимът на „Interstars" се сдоби с титлата „отбор феърплей", благодарение на спортсменското си поведение на терена. Титлата „най-добър вратар" остана неприсъдена, защото съдиите се колебаят между пазителите на двата отбора финалисти – Пенко Димов от „Fullmax" и Георги Желев от „Спартак Свети Влас". Това ще стимулира и двата отбора допълнително при изиграването на финалния мач, защото залогът ще стане троен – титла на регионален шампион за Варна и Добрич, квота за националните финали и признанието „най-добър вратар" за пазителя на победителите.

Както винаги, посетителите на терен си тръгнаха с не по-малко награди от участниците. Михаил Желев шутира топката със 115км/ч. в играта на Samsung „Силен шут" и това му донесе чист нов смартфон. Името на Павел Балканджиев пък беше изтеглено в томболата на Telenor и той също се сдоби с нов смартфон Samsung Galaxy J5. В рамките на двата дни на надпреварата бяха раздадени и стотици по-малки награди на всички включили се в забавните игри покрай край терените.
Емоциите на Фен Купа 2016 ще радват варненци и днес. От 18:00ч. в Морската градина ще започне първият по рода си „Ритнитоп фест". Основен акцент на феста ще е възстановка на първия футболен мач в България, изигран във Варна на 14 май 1894 година. На вниманието на посетителите ще бъдат предложени и множество други активности с автентичен старовремски дух. Събитието е отворено за всички посетители, а за пълнолетните ентусиасти, които вземат участие, ще има страхотни награди.

Снимки и още актуална информация за най-големия и вълнуващ футболен турнир за любители в България можете да намерите на www.facebook.com/kamenitzafancup и на официалната страница на турнира http://fancup.kamenitza.bg.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе