Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Фандъкова: Притеснява ме работата в парламента

Фандъкова: Притеснява ме работата в парламента

София. „Притеснява ме законодателната част, работата в парламента. Прекалено много станаха примерите, когато директно се решават въпроси, свързани с бюджетите на общините, без общините да участват в този разговор. В същото време са заявява желание за децентрализация. Това е едно противоречие, което на разбирам, и се надявам да намери своето решение". Това каза столичният кмет Йорданка Фансъкова пред БНТ.

"Нашето разбиране за бюджета за следващата година е да не бъдат вдигани местните данъци и такси, а да увеличаваме бюджета с европейски средства и с по-голяма събираемост на приходите", посочи още Фандъкова.

Изключително важно за всеки град, а още повече за столицата, е той да има подкрепата на правителството и държавата. Партньорството е от изключително значение, подчерта Фандъкова.

Тя призна, че при правителството на ГЕРБ управлението на Столична община е вървяло по-безпроблемно, но в крайна сметка всичко е въпрос на диалог и сътрудничество между институциите, допълни тя.

„Аз съм диалогичен човек, търся решения и не се притеснявам да изисквам, да правя срещи с министрите. Когато има разбирането, че задачите както на кмета, така и на съответния министър е да променят средата, да създават по-добри условия, тогава нещата се получават", заяви Фандъкова и посочи като пример сътрудничеството си с министъра на земеделието като пример, при който със съвместни усилия са били решени проблемите с изграждането на приютите за бездомни кучета.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе