Извънредни новини

Дон Фабио пак вдигна купата на богатите

Дон Фабио пак вдигна купата на богатите

Берлин. Фабио Капело отново вдигна над главата си Купата от Шампионската лига. Легендарният треньор направи това в Берлин на старта на обиколката на трофея из Европа, организирана от "УниКредит". Вчера по обяд италианският спец се качи на върха на червен двуетажен автобус, с който трофеят пътува из Стария континент. Силен дъжд намокри Капело и посланика на обиколката Карл-Хайнц Ридле.

В три поредни дни футболните фенове ще могат на живо да се докоснат до атмосферата на най-комерсиалния турнир. Персонален пропуск ще осигури на посетителите едно интерактивно преживяване на изложението UniCredit Walk of Champions. Наред с игрите, посетителите ще видят още уникални ценни предмети, свързани с богатата история на европейския трофей. А на края ще могат съвсем безплатно да се снимат с Купата на Шампионската лига.

През трите дни на събитието звезди от световна класа като Джоване Елбер, Томас Хелмер, Регина Халмих и Райнер Калмунд бяха изцяло на разположение на феновете, които можеха да разговарят с тях и да получат автографи.

Както е известно, финалът на обиколката на Купата ще е в България. Трофеят ще посети София, Пловдив, Варна и Търново между 18 и 20 октомври. Преди това Купата ще обиколи Будапеща, Букурещ и Сараево със същия автобус, който е в цвета на "УниКредит" - червен.

Кметът на Берлин и министърът на вътрешните работи и спорта Франк Хенкел също изрази задоволство от старта на обиколката. "За нас е изключително удоволствие да бъдем единственият град в Германия, домакин на тазгодишната обиколка. За всички футболни фенове в Берлин това е една фантастична възможност първи да усетят атмосферата на предстоящия финал през 2015 година", каза кметът.

Събитието, което се проведе в Мюнхен преди три години, пожъна абсолютен успех, като привлече около 26 000 посетители - и всички, разбира се, добре си спомняме кой спечели трофея тогава. Може би това е добър знак за "Херта" или за някой от останалите германски отбори за финала", добави той.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе