Извънредни новини

Европа се смее на Висшата лига (ОБЗОР от ШЛ)

Европа се смее на Висшата лига (ОБЗОР от ШЛ)

Венгер остава в "Арсенал", Моуриньо ще играе с деца

Цяла Европа посочи с пръст и се присмя на английските отбори, които продължават да творят издънка след издънка в Шампионската лига. Поредната порция мъка сервираха "Челси" и "Арсенал". И докато "сините" от Лондон паднаха 1:2 като гост на "Порто", то Арсен Венгер и компания бяха унижени на "Емирейтс" - 2:3 от "Олимпиакос". Всъщност като включим мачовете на четирите тима от Острова до момента в групите на най-комерсиалния турнир, излиза, че те са постигнали 1 победа и 5 загуби (б.р. преди двубоите на "Ман Юн" и "Ман С"). Единствен "Челси" би в дебютния си мач израелския слабак "Макаби" ТА.

Германските, испанските и италианските медии се скъсаха да бъзикат "Арсенал" и "Челси". "Както вървят, скоро може и да останат с 2 отбора в турнира", прогнозира "Билд". "Английската мечта отива към края си още преди Коледа", гаври се "Гадзета дело спорт". "Марка" и "Ас" пък обръщат повече внимание на успехите на "Олимпиакос" и "Порто".

Арсен Венгер няма намерение да се маха от "Арсенал". След резила с "Олимпиакос" феновете пак поискаха оставката му. "Ще продължа да работя. Минаваме през труден период, но ще го преживеем", каза французинът. Колегата му Жозе Моуриньо пък отново се закани, че ако звездите на "Челси" не се стегнат, то той ще ги изгони и ще играе само с деца. "Неприемлива загуба", каза Специалния при завръщането си на "Драгао" в Порто.

Цесекар изрева от климатик

в Израел. Става въпрос за бившия нападател на "червените" Жуниор Мораеш. Бразилецът вкара втория гол за "Динамо" (Киев) при успеха с 2:0 в гостуването на "Макаби" (ТА) в Шампионската лига. След срещата той се оплака, че е умрял от жега в хотелската стая. "Беше ужасно. Климатикът беше развален и духаше само топло. Викнах техник, но не можаха да го оправят. Не можех и да го спря", оплака се Мораеш. Иначе първия гол за украинците вкара Ярмоленко. Треньорът на "Макаби" Славиша Йоканович, който мина и през "Левски", похвали Мораеш и призна загубата. "Те бяха по-силни от нас. А Жуниор ни довърши", заяви Йока. "Дано успеем да вземем нещо от оставащите мачове", добави сърбинът.

Готино е, че бихме "Челси"

а не Жозе Моуриньо конкретно, заяви вратарят на "Порто" Икер Касияс. "Поздравих Моуриньо, подадохме си ръце като мъже. Мина много време. Хубаво е да не живеем в миналото", коментира Касияс.

Лева прати "Байерн" на "Октоберфест"

Футболистите на "Байерн" определено имат повод да почерпят съотборника си Робърт Левандовски. Силното му представяне в последните мачове размекна треньора Пеп Гуардиола, който позволи на играчите да идат на "Октоберфест". Полякът се развихри отново и във вторник вечер. Той наниза хеттрик при успеха с 5:0 над "Динамо" (Загреб) у дома. Планът на Гуардиола бе да държи изкъсо футболистите, тъй като в неделя им предстои дерби с "Борусия" Д. "Реших да им дам възможност да се забавляват. Все пак не сме в казармата. Време е за бира", заяви Пеп.

Хърватите поискаха главата

на президента на "Динамо" Здравко Мамич. По време на разгрома 0:5 от "Байерн" те вдигнаха трансперант "Мамич, махай се". Треньор Зоран, който му е брат, пък похвали "Байерн". "Те са толкова бързи, че не можем да ги хванем, дори за да ги фаулираме", заяви Мамич.

Масчерано отърва съд

Звездата на "Барселона" Хавиер Масчерано се размина със сериозен проблем. За целта обаче ще олекне с 250 000 евро. Защитникът е трябва да плати налог, дължим към хазната на Испания, наложен върху имиджовите му права. А те са в размер на около 1,5 млн. евро. Масчерано задействал моментално разплащането, след като разбрал, че прокуратурата обмисля да му повдигне обвинение за укриване на данъци.

Иначе в "Барса" почнаха да си скубят косите след поредната контузия. По време на победата с 2:1 над "Байер" травма получи Андрес Иниеста. Капитанът ще отсъства около месец и половина заради болки в дясното бедро.

Трудно ще е без Меси

призна треньорът на "Барса" Луис Енрике. Тимът обърна като по чудо "Байер" до 2:1 на "Камп Ноу". "Беше трудна вечер, това е едва вторият ни мач без Меси, нашия най-добър играч. Радостното е, че е и в двата спечелихме. Съперникът ни пресираше непрекъснато, но показахме добри неща през второто полувреме. Доволен съм и смятам, че победата ни е заслужена", добави Енрике.

Точките се броят накрая

оправда се треньорът на "Рома" Руди Гарсия. "Вълците" се издъниха 2:3 при гостуването на БАТЕ в Беларус. "Остават още четири мача и можем да си оправим актива. Не сме загубили шансове да продължим напред. Започнахме много добре и създадохме редица възможности. Когато удряхме греди, топката се връщаше в полето, а когато това правеха домакините - влизаше в нашата врата", добави Гарсия.

Планът ни сработи

зарадва се треньорът на БАТЕ Александър Ермакович. "Не мога да кажа, че сега БАТЕ ще побеждава всеки. В мача с "Рома" футболистите се раздадоха на 100 процента. Съперникът беше от много висока класа, но при нас голяма част от нещата се получиха. 60-70 минути бяхме много солидни", каза Ермакович. "Естествено имаме желание да излезем от групата, но не искам да гледам толкова напред. Вървим крачка по крачка. Сега на дневен ред са срещите с Барселона", допълни той.

Шампионска лига

Група "Е": БАТЕ - "Рома" 3:2 (Стасевич 8, Младенович 12, 31; Жервиньо 66, Торосидис 82), "Барселона" - "Байер" 2:1 (Роберто 80, Суарес 82; Пападопулос 22). Класиране: 1. "Барселона" 4 т., 2. "Байер" 3, 3. БАТЕ 3, 4. "Рома" 1

Група "F": "Арсенал" - "Олимпиакос" 2:3 (Уолкът 35, Санчес 65; Пардо 33, Оспина 40-авт., Финбогасон 66), "Байерн" - "Динамо" З 5:0 (Коща 13, Левандовски 21, 28, 55, Гьотце 25). Класиране: 1. "Байерн" 6 т., 2. "Олимпиакос" 3, 3. Динамо" З 3, 4. "Арсенал" 0.

Група "G": "Порто" - "Челси" 2:1 (Андре 39, Майкон 52; Уилиам 45), "Макаби" ТА - "Динамо" К 0:2 (Ярмоленко 4, Мораеш 50). Класиране: 1. "Динамо" К 4 т., 2. "Порто" 4, 3. "Челси" 3, 4. "Макаби" 0

Група "Н": "Лион" - "Валенсия" 0:1 (Фегули 42), "Зенит" - "Гент" 2:1 (Дзубия 35, Шатов 67; Матон 56). Класиране: 1. "Зенит" 6 т., 2. "Валенсия" 3, 3. "Гент" 1, 4. "Лион" 1.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе