Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Правителството полага усилия за всеки един български град, заяви премиерът

Правителството полага усилия за всеки един български град, заяви премиерът

За последните няколко години над 20 млн. лева са влезли в Нови пазар, съобщи премиерът Бойко Борисов, който участва в откриването на 23 санирани сгради в Нови пазар, цитиран от правителствената информационна служба. Той подчерта, че знае проектите във всяко едно населено място, както и че правителството полага усилия за всеки един български град. Премиерът посочи, че бързото развитие на инфраструктурата дава възможности за разрастване на бизнеса и разкриването на нови работни места.

„Инспектирахме строежа на магистрала „Хемус" - от Ябланица много са напреднали", каза Борисов и допълни, че от средата на август се очаква и първа копка на строежа от Белокопитово.

„Ако всяко правителство си е вършило работата, сега нямаше да има нужда да правим по 3 сгради наведнъж", подчерта премиерът Борисов. Той акцентира върху резултатите от политиката в сферата на инфраструктурата. „Нашата работа е да показваме какво е било и се радвам, че вече кметовете слагат снимки на това, което е било и това, което сме направили. Така, че можете спокойно да им покажете - това беше по времето на управлението на БСП, това е сега. Аз знам какво е да си кмет, когато управлява БСП" подчерта министър-председателят и даде пример с кризата с боклука в София. „Три пъти им поднасях властта и какво - на шест месеца правим избори? Това ли иска държавата и това ли се очаква", попита Борисов в контекста на исканията на БСП за предсрочни избори.

В Нови пазар бяха санирани 20 многофамилни жилищни сгради и 3 обществени, сред които са полицията, пожарната и сградата на Общината. Финансирането на проектите, което възлиза на обща стойност 15 450 885 лева, е отпуснато от Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради и Оперативна програма „Региони в растеж". След изпълнението на проектите 30% от населението на Нови пазар вече живее в санирани жилища. Сградите на полицията и пожарната са с поставена топлоизолация, нова отоплителна система, осветление и дограма. Допълнително е извършено и конструктивно укрепване, подменени са ВиК и ел. системите.

Пожарната служба в град Нови пазар обслужва територията на две общини – Нови пазар и Каспичан, като осигурява пожарната безопасност в 27 населени места. На територията, обслужвана от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението" – Нови пазар, са разположени близо 13 000 хектара гори, важни пътни артерии, както и националните археологически и исторически резервати Плиска и Мадара.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе