Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Другари гонят Първанов от БСП

Другари гонят Първанов от БСП

София. Изключване на Георги Първанов от БСП поискаха червените във Враца. Сред тях са и довчерашни привърженици на експрезидента. Решението на АБВ да играе със своя листа на евровота бе подложено на другарски обстрел не само във Враца, но и в много други ключови за столетницата структури като Пловдив, Благоевград, Стара Загора, Хасково, Димитровград, Ивайловград, Симеоновград, Тополовград, община Минерални бани. Червените обявяват подкрепа за ръководството, оглавено от лидера Сергей Станишев. Според другарите евроизборите ще са тест за доверието към партиите и победата трябва да е кауза за всеки от тях. На повечето места Станишев е първи в номинациите за водач на евролистата.

В Пловдив соцлидерът под тепетата Георги Гергов очерта задачите пред столетницата. "Няма брат, няма сестра, има само БСП. Нашите амбициите са да съхраним добрите резултати от вота за национален парламент, след това да имаме и червен кмет в Пловдив", заяви Гергов.
"Инициативата АБВ е неприемлива и достойна за съжаление, защото без съмнение ще отнеме гласове от левия електорат", заявяват в декларация другарите в Благоевград. В Стара Загора пък само липсата на кворум на общинската партийна организация спаси от тотална саморазправа привържениците на Георги Първанов и АБВ. Форумът беше отложен за началото на февруари.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе