Извънредни новини

Домусчиев поиска първото място

Домусчиев поиска първото място

София. "Лудогорец" прескочи в евротурнирите напролет едва при второто си участие, но апетитът идва с яденето. Равенството 1:1 срещу "Черноморец" (Одеса) се оказа с цената на злато. Разградчани със сигурност ще заемат едно от първите 2 места в своята група в Лига Европа, гарантиращо 1/6-финал.

Поставената задача от боса Кирил Домусчиев обаче е "орлите" да задържат лидерската позиция. Това ще се случи, ако "Лудогорец" не загуби на 28 ноември от ПСВ в София. "Това е голям успех както за "Лудогорец", така и за българския футбол. Аз винаги съм бил максималист и този път няма да направя изключение. Затова твърдо заявявам, че новата цел е първото място в групата. Очаква ни много тежък мач с ПСВ, който се надявам да спечелим. Ако играем по същия начин, шансът ни да успеем не е никак малък. Нека сега не говорим за нови попълнения в тима. През пролетта ще бъдем силни и с тези играчи", заяви щастливият благодетел на шампионите пред "Спортал".

Кирил Домусчиев приземи всички в Разград, като забрани празненства след успеха и насочи вниманието им към първенството и мача за първенство на "Армията" в неделя: "Много добре сме наясно, че ни чака тежък мач с ЦСКА. Ще играем часове след тежкия двубой с "Черноморец". Дано успеем да възстановим момчетата, тъй като играем в осакатен състав. Добре знаете, че имаме много футболисти с контузии. Част от тях стискат зъби и играят с болки. Затова няма да правим трагедии, ако загубим от ЦСКА. Но съм сигурен, че ако играем както можем, ще се поздравим с успех на "Армията", добави Домусчиев, чийто и без това окуцял тим ще бъде лишен вероятно от услугите на Данчо Минев и Христо Златински.

Първото място има и финансово измерение, макар сумата да не е огромна. Досега рейдът в Европа носи солидни постъпления в клубната каса. Парите, които вече са заработени, са точно 4,1 млн. евро. 2,1 милиона идват от загубения плейоф в ШЛ, 1,3 милиона от класирането в груповата фаза на ЛЕ и още 700 000 от четирите мача (200 хил. за трите победи и 100 хил. за равенството). Първото място в групата означава още 400 000 евро от наградния фонд на УЕФА. Втората позиция пък се равнява на 200 000. Все свежи средства, които идват като балсам за всеки български тим, особено в условията на световна криза. Братя Домусчиеви успяха с чудесен подбор на мениджъри и кадри да възвърнат голяма част от вложените в проекта "Лудогорец" пари. И то без да продадат никоя от звездите си. А приказката може да продължи през февруари. Бърз поглед върху възможните съперници догодина показва, че опции пред българския клуб са не толкова страшни имена. Освен "Лудогорец" още 7 отбора на 100 процента прескочиха на 1/16-финалите. Това са "Есберг", "Днепър", "Залцбург", "Рубин", "Фиорентина" , "Валенсия" и "Тотнъм".

Освен първото място "Лудогорец" може да счупи още един рекорд - за най-много победи в ЕВропа в рамките на един сезон. Засега го държи "Левски" със 7 успеха през 2005-2006 г., когато тимът стигна четвъртфинал за Купата на УЕФА. Шампионите ни имат 6, но пред тях са и още минимум 4 срещи. "Лудогорец" е и едва четвъртият български тим след промените, който играе напролет. "Левски" го прави два пъти, а "Литекс" и ЦСКА по един ("червените" през далечната 1990 г.). Иначе "армейците" водят със 7 пролетни участия, следват "сините" с 6.

Полицай бръсне мустак рекордьор

Един от най-уважаваните полицаи в Разград ще си обръсне мустака, който пуска от 30 години. Емблематичният служител на реда и фен на футбола е обещал да го стори, ако "Лудогорец" мине групата. Което вече е факт. Сега топката е в неговото поле. За предстоящия любопитен ритуал разкри изпълнителният директор на "орлите" Ангел Петричев. Той бе от малкото шефове на тима, които смогнаха да изгледат на живо мача с украинците. "Слава на Бога, че нашите момчета дадоха отпор. Заслужено излизаме от групите", кефеше се Петричев. "Публиката беше сърцата. Няма да се отдаваме на дълги празненства. Продължаваме да работим за мача с ЦСКА. Ако някой иска да води психовойна срещу нас, няма да ни бъде за първи път. Мач като мач, за нас футболът не е война", захапа ЦСКА Петричев.

Идва по-доброто, обещава Стойчо

Архитектът на победния марш на "Лудогорец" - Стойчо Стоев, изрази увереност, че отборът тепърва ще жъне още успехи. "Оттук нататък мисля, че ще играем по-освободено и се надявам на добър футбол и на още по-добри резултати. Поздравявам футболистите, които издържаха на физическия натиск и на психическия също", каза радостният треньор, който бе удостоен с наградата за номер 1 на месец октомври ("Лудогорец" пък е номер 1 при отборите). Стоев разкри, че мисли мач за мач: "В този момент нищо не мечтая. Радвам се за това, което постигнахме, защото то не е никак малко. Има много време до пролетта. Победата в Айндховен ни даде начален тласък и самочувствие, че може да побеждаваме. Затова в следващите мачове играхме с по-голям хъс и увереност".
Стойчо заяви, че не му се нравят насоките на коментарите, които идват от следващия съперник ЦСКА. "Когато често се говори, в един момент някой съдия може да се притесни. Прекалено много се задълбава в тази насока".

Решетки за седем ултраси от Одеса

Седем ултраси от агитката на "Черноморец" (Одеса) преспаха в столично районно, научи "Стандарт". Те са били арестувани още преди двубоя и не са успели да подкрепят любимците си. А са се готвели да го направят запомнящо се. С факли, димки и всевъзможни пироефекти. Именно това им намерение и високомерно държание ги е вкарало в кауша. Там феновете са прекарали 24 часа и са им съставени актове за хулиганство. Украинците са използвали престоя в ареста още, за да изтрезнеят. После са били изпратени по живо по здраво към Одеса. Както е известно, УЕФА категорично забранява пироефекти по време на двубоите под нейна егида. Въпреки строгия режим 100-ина души от Одеса не спряха да викат и да развяват знамена и шалчета по време на мача срещу "Лудогорец".

Гостите давят мъка на градус

Представители на украински медии обърнаха мача от Лига Европа на алкохолен маратон. Трима от тях явно бяха "подгрели" далеч преди първия съдийски сигнал. По време на срещата също не спряха да се наливат. Използвайки преференциите на чужди журналисти - те бяха вмъкнали на националния стадион шишета от минерална вода. В тях обаче със сигурност имаше не вода, а спиртни напитки. На полувремето украински колега се забави 10 минути в тоалетната, а след като я напусна, стана видно, че е видял затруднение да уцели правилното място. Градусовите почерпки на пишещите колеги се увеличаваха пропорционално на левашките изпълнения от страна на играчите от Одеса.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе