Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Девойките от 35 СОУ грабнаха баскет трофей „Манченко"

Девойките от 35 СОУ грабнаха баскет трофей „Манченко

Момичетата от 35 столично училище спечелиха второто издание на турнира по баскетбол 3х3 за Купа „Васил Манченко". На финала те победиха с категоричното 6:1 представителките на 73 СОУ, които не успяха да защитят титлата си от миналата година.

В мача за бронза 113 СОУ надигра със 7:2 тима на 7 СОУ.

За борец № 1 бе определена Гергана Горунова от 35 СОУ, MVP е Кристияна Гайдарска от 7 СОУ, а най-добър реализатор - Виктория Койчева от 119 СОУ.

В турнира за тройки най-точна бе представителката на СГСАГ Калина Шушлина.

Общо девет отбора участваха в турнира, който събра в зала „Румен Пейчев" на ст. Българска армия" финалистите от зоналния етап на Ученически игри 2014/ 2015 година във възраст 8-10 клас(девойки), избрани по миналогодишните критерии.

Празникът започна с мач по минифутбол между тимовете на Първа английска гимназия и Сборен отбор на деца на бежанци, в който представителите на гимназията надделяха с 5:3..

Турнирът се организира от популярния български журналист и коментатор на БНТ Методи Манченко в партньорство със Столична община, дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм", както и София2018 – Европейска столица на спорта. Събитието има и социален характер и е част от кампанията „Толерантност в спорта" под егидата на ЮНЕСКО и в партньорство с Агенцията за бежанци.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе