Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Нинова с яростна защита на депутатите внесли в АПИ искането за проверка на пътищата

Нинова с яростна защита на депутатите внесли в АПИ искането за проверка на пътищата

Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще предложи на пленума декларация в защита на депутатите, внесли подписка в Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ). Декларацията е във връзка с искането на Строителната камара за оставки на Крум Зарков, Елена Йончева, Христо Проданов и Георги Свиленски, след като внесоха искане за независима експертиза на пътищата в България.

„Ще внесем отново подписката в АПИ не с 4, а със 79 подписа – елате и ни извадете от парламента за това, че искаме истината и че се борим срещу евентуални корупционни практики", категорична бе Нинова пред репортери преди началото на заседанието на Националния съвет на партията.

„Ще се обърна към всички членове на Националния съвет с предложение да приемем декларация, обръщение към българските институции и граждани в защита на колегите депутати, четирима подписали искането до АПИ за ревизия на строителството на АПИ", каза Нинова във връзка с внесеното искане от Елена Йончева, Крум Зарков, Георги Свиленски и Христо Проданов и искането на Строителната камара за техните оставки.

„Президентът е прав, че свободомислието се наказва. Не само се наказва, то просто се тъпче. Потъпкват се основни човешки права и свободи, затова ще се обърнем днес към всички български граждани да защитим тези права и свободи. Абсолютно е недопустимо в правова и демократична държава бизнес да поставя условия на депутатите, да не изпълняват основните си правомощия, да искат информация и да се борят срещу корупцията. Обръщам се към Камарата на строителите. Знаем колко сте големи и колко сте силни, но има неща, които са по-силни и по-големи от всеки от нас. Това са Конституцията и основните права на българските граждани. Нито ще подават оставки четиримата, нито ще спрат да ходят на работа", заяви още Нинова.

Лидерът на БСП допълни, че идеята е декларацията да бъде в защита на депутатите със свалени имунитети Елена Йончева и проф. Георги Михайлов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе