Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Депутатите все пак ще сезират съда за мораториума

Депутатите все пак ще сезират съда за мораториума

София. Депутатите от ДПС успяха да съберат липсващите подписи за сезиране на Конституционния съд за гласувания преди повече от седмица мораториум за забрана на продажбата на земя на чужденци.

Преди дни от партията на Лютви Местан обявиха плановете си, но парламентарната им група има само 36 депутати, а за сезиране на КС са необходими 48 подписа.

Първоначално от БСП не коментираха, дали ще подкрепят инициативата и въпросът трябваше да бъде обсъден в групата им.

Двете партии обаче вече са събрали необходимите парафи под искането, стана ясно по време на пленарното заседание в Народното събрание в четвъртък. Пред БНР депутатът от Коалиция за България Деница Караджова съобщи, че става въпрос за „18 – 19 депутати", които са се присъединили към колегите си от ДПС.

По информация на Дневник сред тях са двама, които са подкрепили приемането на мораториума миналата седмица.

„Смятам, че е важно да бъде сезиран Конституционният съд. Още повече, че имаме договор за присъединяване към ЕС, в който много ясно е казано, че преходният период е седем години, който изтича в края на 2013 година, и нека да не забравяме, че членството в ЕС, както права, така и поражда задължения", каза Караджова пред БНР.

След гласуването на удължаването на забраната за продажба на земя на чужденци членове на правителството вече обявиха, че това не може да бъде спазено.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе