Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Над 230 на дебат с Плевнелиев утре

Над 230 на дебат с Плевнелиев утре

София. Повече от 230 граждани са се регистрирали за участие в първата обществена дискусия с президента Росен Плевнелиев, която ще се проведе утре. Форумът е част от инициативата "Диалог с гражданите" и ще бъде на тема "Пазарна икономика". Срещата ще мине под надслов "Гражданите имат думата!", съобщиха от прессекретариата на "Дондуков 2".

Най-често задаваните въпроси се отнасят до връзката на работещата пазарна икономика с равнището на образованост и същността на прехода към пазарно стопанство и неефективност в управлението на обществения ресурс, допълват от президентството.

Основен момент в дебатите ще бъде и темата за повече или по-малко държавна регулация, за прозрачността на процедурите за обществените поръчки и стимулиране на малкия и среден бизнес. Ще бъде засегната и темата за еврофондовете.

Дебатът ще се проведе утре в Централния военен клуб в столицата, като ще бъде пряко предаван от БНТ и на сайта на президента. По време на дискусия ще могат да бъдат задавани и въпроси в специално създадената facebook страница.

През октомври и ноември тази година ще бъдат проведени още две дискусии - за медийната среда и съдебната система, уточняват още от прессекретариата на президентството.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе