Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Цветанов: Не съм човек, който ще взриви коалицията

Цветанов: Не съм човек, който ще взриви коалицията

"Аз не съм човек, който ще взриви коалицията. Аз съм човек, който гради мостове, за да могат да имаме 4-годишен управленски мандат. Тази търпимост, която проявявам, е задължение за мен, защото всички ние се обединяваме зад това, че България е над всичко". Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в предаването "Лице в лице" по БТВ по повод последния му конфликт с лидера на "Атака" Волен Сидеров, който приключи след разговор на кафе.

"Ако обръщаме толкова внимание на междуличностни разминавания, можем да развалим коалицията. А коалицията днес е стабилна", увери Цветанов. Той съобщи, че коалиционният съвет, който ще реши съдбата на енергийния министър Теменужка Петкова, ще се събере в сряда или четвъртък. Цветанов е убеден, че скандалите около сделката за ЧЕЗ няма да разклатят коалицията.

"Всичко зависи от проверките, които ще бъдат направени. Аз вярвам в българските институции, които са независими и взимат решения далеч от политическите въпроси. Теменужка Петкова подаде оставка, защото беше персонално атакувана. Държавата реално няма отношения в договора. Госпожа Петкова е изключително отговорна и коректна", допълни още вторият човек в ГЕРБ.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе