Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Бюлетините пътуват към областите при засилена охрана

Бюлетините пътуват към областите при засилена охрана

Бюлетините за вота пътуват от печатницата на БНБ към областните центрове при засилени мерки за сигурност. Процесът стартира преди дни - на 14 октомври, съобщава Би Ти Ви.

За сигурността на книжата ще отговарят екипи на жандармерията и полицията, които ги придружават от печатницата до областните администрации.

Книжата се охраняват по целия маршрут до областната управа, обясни гл. Комисар Петър Антиев, началник отдел в дирекция „Специализирани полицейски сили". По думите му доставката на изборни книжа до всички областни центрове ще приключи до средата на тази седмица. След това охраната и разпределението поемат областните администрации.
Очакват ни най-сложните избори. Ще гласуваме едновременно за кмет, общински съветници, районни кметове и на референдум.

По-различното в бюлетината е за този вот е, че квадратчетата с номерата на кандидатите, в които ще отбелязваме гласа си, са разположени в средата ѝ.

От лявата им страна ще бъдат имената на партиите или коалициите, които ги издигат. А от дясната – имената на самите кандидати.

На местните избори отново ще гласуваме с преференция. Тя ни дава право да издигнем по-нагоре в листата предпочитан кандидат. Първо обаче трябва да дадем гласа си за избраната от нас партия и чак след това можем да изберем предпочитан кандидат от нейната листа.

На места ще се гласува с по 5 бюлетини – за кмет на община и кметство, за общински съветници, за районни кметове плюс бюлетината за референдума.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе