Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

ДПС: Бюджетът е на принципа - след нас и потоп

ДПС: Бюджетът е на принципа - след нас и потоп

Д

Смятаме, че раздаването на повече пари без принципи и без правила в навечерието на избори, е предизборен популизъм. Бюджет 2021 е съставен на принципа "След нас и потоп". Това заяви д-р Нигяр Джафер, зам.-председател на Народното събрие по БНТ.  В бюджета са заложени 10 млрд. дефицит, които ще се плащат от нашите деца и внуци. В него няма политики и системност, категорична бе д-р Джафер.

Тя огласи мнението на ДПС по общата макрорамка на Бюджет 2021. Този бюджет ще бъде краят на т.н. фискална стабилност, с която толкова много България се гордееше, посочи Джафер. Тя заяви, още, че в Движението още не са запознали напълно с цифрите в бюджета, но „на първо четене за нас този бюджет изглежда като край на фискалната стабилност в държавата. Това е един популистки бюджет, който прилича на фразата - след нас и потоп“.

Според нея за отпускането на 50 лева като добавка за пенсионерите и за увеличаването на обхвата за детските добавки е трябвало да се проведат дебати. Защо тези пари не се дадоха още март-април, а се дават сега, попита Джафер.

Според нея безпрецедентната криза вече показа изключително сериозни дефицити – и на политическо ниво,и на управленско.

Не само, че няма признаци за единни усилия за управление на тази криза. А здравната, икономическа, финансова криза в България явно протича с политическа криза, отбеляза тя и посочи, че мярка като карантината може да се използва за назидание на политическия опонент.

Джафер твърди, че не се вижда желание кризата да се управлява като единна държава. Според нея е недопустимо премиер и президент да си мерят карантините в разгара на COVID кризата. Абсолютно никой не печели от тази институционална война, каза Джафер и припомни, че ДПС настоява и двамата трябва да подадат оставка, за да се решат политическите проблеми.

Хората очакват мерки, които да решат проблемите им, защото неизвестните от тази пандемия са много, коментира д-р Джафер. Тя добави, че в следващите 10 дни ще стане ясно дали предприетите мерки дават резултат и дали ще има намаляване на случаите на заразяване.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе