Извънредни новини

Буфон провали Италия в Мадрид

Буфон провали Италия в Мадрид

Зле сме физически, плаче Прандели след 0:1


Соченият за най-добър вратар в света Джанлуиджи Буфон провали Италия в приятелския мач срещу Испания в Мадрид. "Скуадрата адзура", срещу която България отново ще мери сили в квалификации, се държа до 63-ата минута. Тогава Педро вкара щастливо гол за крайното 1:0. Буфон бе принуден да дава обяснение за нескопосаната си проява на "Висенте Калдерон: "Педро стреля с първото си докосване и ако беше намерил топката по-чисто, със сигурност щях да спася. Заради терена обаче тя се приплъзна зад мен". Наставникът на Италия Прандели пък бе много афектиран от поражението. "В този момент от сезона физическото ни състояние, сравнявайки го с това на Испания, е смущаващо. Трябва да работим много здраво, за да можем да играем на високо темпо. Освен това те спечелиха всички първи топки. Не очаквах да сме толкова притеснени", заяви недоволният треньор. Любопитно бе, че за "Ла Фурия" дебютира и нападателят на "Атлетико" М. Диего Коща. След двубоя той заяви, че с доскорошният си кръвен враг Серхио Рамос вече са съотборници и "братя".


"Адзурите" също заложиха на неколцина натурализирани играчи. Роденият в Аржентина Габриел Палета направи дебют в защитата, бразилеца Тиаго Мота беше титуляр в средата, а Пабло Освалдо водеше атаката с Алесио Черчи.
Мачът започна с минута мълчание за Луис Арагонес, за първи път в негова чест Испания играе с черни екипи.

Още контроли 

4 хърватски гола и 2:2 в Швейцария


Йосип Дърмич, който е с хърватски корени, заби 2 попадения за Швейцария при ремито 2:2 с "шахматистите. Нашият съперник в квалификациите за Евро 2016 пътува за контролата до Санкт Гален. "Кръстоносците" на два пъти повеждаха, но балканците отговаряха адекватно. С 2 гола за тях блесна Ивица Олич. Хърватите играха в двубоя с новите екипи, с които ще се подвизават по терените в Бразилия на Мондиала. През втората част на мача гостите бяха по-добрите. Само класните намеси на вратаря ги лишиха от престижна победа при визитата. Треньорът на нашия противник в квалификациите Нико Ковач използва схема 4-5-1 в контролата. Очаква се именно с нея той да противопостави на Бразилия в откриващия мач на Световното на 12 юни. Срещата ще бъде наблюдавана от селекционера ни Любо Пенев. Титуляри за Хърватия почнаха: Субашич, Чорлука, Ловрен, Пранджич, Срна, Ракитич, Малеш, Олич, Ковачич, Перишиш и Йелавич.

Меси повръща пред защитник на "Ботев"


Мегазвездата Лионел Меси повърна по време на контролата Румъния - Аржентина (0:0). Бълхата се почувства зле в 7-ата минута, след което се наведе и изкара това, което бе ял и пил. Втрещените зрители на стадиона в Букурещ освиркаха Меси. Той пък отиде до лекарския щаб и ги увери, че няма проблем да продължи участието си в приятелския двубой. След края на срещата Лео коментира случката спокойно: "Това е нещо, която се случи няколко пъти в мачове за "Барселона", но няма нищо притеснително в цялата история. Просто ми стана зле изведнъж, след което повърнах и ситуацията се нормализира". Иначе в мача срещу Румъния Лионел Меси беше пазен зорко от защитниците на северните ни съседи. Въпреки това той имаше 2 добри възможности да вкара гол, но ги пропиля високомерно. Румъния пък изпусна победата в края на срещата, когато техен нападател се спъна пред опразнената врата. 15 минути за комшиите записа защитникът на "Ботев" Сърджан Лукин.

Дебютант блесна за Азербайджан


Противникът ни на старта на кампанията за Евро 2016 - Азербайджан, изкова успех с 1:0 срещу Филипините. Отличен дебют за азерите направи Елвин Юнусзаде. 21-годишният защитник на "Нефтчи" (Баку) вкара единствения гол през първата част. Друг от нашите съперници по пътя към Франция - Норвегия, завърши 2:2 при гостуването си на Чехия. Елйунуси и Педерсен в края на мача отбелязаха головете за "викингите". Изравнителното попадение беше доста смешно за вратар от класата на Петер Чех.

Палят знамена на Сърбия в Косово


Националният тим на Косово изигра исторически първи мач под егидата на ФИФА. Балканската държава завърши 0:0 срещу Хаити. Грозни сцени обаче белязаха предвидения иначе за празник двубой. Феновете на Косово запалиха точно преди срещата знамето на Сърбия. Те сториха това на брега на река Ибър, разделяща сръбската и албанската част на Митровица. В Македония също скочиха яростно на Косово. Медии край вардаро съобщават, че и по адрес на Скопие са се чували обидни песни и скандирания. Нулевото равенство в Косовска Митровица бе наблюдавано от около 15 хиляди души, които бяха напълнили стадиона до краен предел. Националите на страната обаче няма да участват в битката за Евро 2014.

Роналдо счупи рекорд за Португалия


с двата гола при разгрома с 5:1 срещу Камерун. Носителят на "Златна топка" за миналата година вече има на сметката си 49 гола с националната фланелка и е номер 1 по този показател. Той задмина Педо Паулета, който беше записал 47. След срещата обаче Роналдо изненадващо заяви: "Не мога да гарантирам голове в Бразилия това лято. Мога само да дам здрава работа, усилия и посвещаване на отбора. Не искам да чупя рекорди. Има неща, които просто се случват по естествен начин. Знам, че рано или късно ще стигна върха с националния тим".


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе