Извънредни новини

Ботев удари ЦСКА в Пловдив

Ботев удари ЦСКА в Пловдив

Пловдив. В здрава битка Ботев Пловдив спечели с 2:1 срещу ЦСКА в мача от 21-ия кръг на А група на стадион "Христо Ботев". Точни за канарчетата бяха Иван Цветков от дузпа и Мариян Огнянов. За "червените" пък се разписа Ивайло Чочев.

Успехът над "армейците" е първи за Станимир Стоилов като треньор на Ботев. За "канарчетата" в игра се завърна и Тодор Неделев, който дълго време се възстановяваше след претърпяна операция.

Във временното класиране, Ботев е на 3-о място с актив от 37 точки, колкото има и 4-ият Локомотив Пловдив. ЦСКА е 5-и с 35 точки.

Преди началото на двубоя в Пловдив пък странен инцидент се разрази в агитката на ЦСКА. Там "червените" фенове съблякоха чисто гол запалянко, за който се предполага, че е от агитката на кръвния враг "Левски".

Ботев успя да открие резултата в 12-ата минута от дузпа, реализирана от Иван Цветков. Малко по-рано именно Цветков падна в наказателното поле след единоборство с Жереми Фо-Поре. Първоначално главният рефер Ивайло Стоянов не отсъди 11-метров наказателен удар, но след консултация със своя асистент посочи бялата точка.

До края на полувремето не падна нов гол, а малко след подновяването на играта "червените" изравниха.

Ивайло Чочев се разписа с глава в 47-ата минута след центриране на Апостол Попов отдясно.

В средата на второто полувреме в игра се появиха последователно Мариан Огнянов и Тодор Неделев, с което се раздвижи и представянето на домакините. За да може "канарчетата" да вкарат отново.

Вандер центрира отляво в 70-ата минута, след което последва разбъркване в наказателното поле пред Томас Черни, вратарят не успя да се намеси добре, подари топката на Огнянов, който от близо не сбърка за крайното 2:1.

Малко преди последния съдийски сигнал реферът Ивайло Стоянов изгони от скамейката помощник треньорът на Ботев Саид Ибраимов за невъздържани реакции.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе