Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Борисов: Опитаха се да дърдорят лъжи за президента

Борисов: Опитаха се да дърдорят лъжи за президента

Прекрасно сме работили през годините с президента Росен Плевнелиев. Това каза премиерът Бойко Борисов в коментар на решението на президента Росен Плевнелиев да не се кандидатира за втори мандат, по време на откриването на рибарското пристанище в Поморие, предаде "Фокус".

„Драмата е за другите, защото се опитаха да го унизят и от негово име да се опитват да говорят, да дърдорят дори и откровени лъжи", отсече премиерът Борисов. Както е известно лидерът на ДСБ Радан Кънев се обяви за кандидатурата на настоящия президент Росен Плевнелиев за втори мандат. Но в петък в нарочно изявление президентът декларира, че няма да влиза в президентската надпревара. 

Без да влиза в подробности, Борисов коментира и темата със спекулациите от страна на ДСБ за евентуални кандидатури на ГЕРБ за "Дондуков" 2:„Да обяснявам, че ГЕРБ е водила преговори с Бокова и Елена Поптодорова.Това просто вече минава всички норми на лъжата и манипулация в тяхна полза за чужда сметка". 

Премиерът Борисов посочи, че не е бил изненадан от отказа на Плевнелиев да се кандидатира за втори мандат, защото е разговарял с него по темата.

Бойко Борисов каза още, че има още много работа Росен Пленелиевв и до 20 януари ще е президент. Министър-председателят специално отбеляза, че Росен Певнелиев е добър, честен и достоен човек. 

За посещението на министър-председателя в Поморие четете ТУК.

По-късно премиерът Борисов с кмета на Бургас Димитър Николов посети първия завършен блок в града по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните сгради.

В Бургас се санират 180 блока към момента, а в страната вече имаме 1887 сключени договора за финансиране и 1923 подадени искания. "Сега правим разчетите как да осигурим средства за следващите години, за да не спира обновяването и да достигне до колкото е възможно повече хора", каза Борисов.

"Каква по-социална политика от това жилищата на българите да бъдат санирани безплатно. Разбирам, че на нашите опоненти това не се харесва, изрекоха се куп лъжи, че някой ще отнеме жилищата на хората, че ще ги одържавят. Не, това е подарък от държавата, който в дългосрочен план ще спести енергийни ресурси и ще повиши стойността на тези жилища", отбеляза още министър-председателят.

Видео ТУК.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе