Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Борисов обеща на Македония рамо за ЕС и НАТО

Борисов обеща на Македония рамо за ЕС и НАТО

Премиерът Бойко Борисов се срещна с вицепремиера на Македония Радмила Шекеринска.

Двамата са обсъдили развитието на двустранните отношения между България и Македония. Те са отчели позитивните отзиви в международен план след подписания през август Договор за приятелство, сътрудничество и добросъседство между двете страни.

"Трябва да използваме динамиката в политическия процес за поддържане на диалога, за да има повече предвидимост и резултатност от подобрените отношения. Важна роля за това има провеждането на регулярни срещи за постигане на по-тясна координация при решаването на важни двустранни и регионални въпроси. Точно такава функция ще има и предстоящото ни съвместно заседание в Струмица", подчертал по време на срещата премиерът Борисов.

Шекеринска е посочила, че подписаният Договор за добросъседство е платформа, на която ще се изгражда успешно сътрудничество в различни сектори между двете страни.

"Взаимната подкрепа в областта на отбраната е от изключителна важност за сигурността на гражданите на двете държави", допълнил министър-председателят и приветствал подписаните днес протоколи за сътрудничество в областта на Военновъздушните сили и за осигуряване на лабораторни изследвания в сектора.

Борисов отново потвърдил позицията на България за открит диалог с ясна подкрепа за членството на Република Македония в НАТО и ЕС.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе