Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Борисов: Кое куче ме е залаяло, все е побесняло

Борисов: Кое куче ме е залаяло, все е побесняло

 

Българският народ със своята мъдрост е оцелял толкова години, а и за всяко нещо има народни поговорки. Това е пренасяно години наред. Не сте ли чули приказката: „Волът рие, на гърба му пада“, „Който гроб копае, сам пада в него“, „Кой нож вади, от нож умира“. Колко много мъдрости има. Кое куче ме е залаяло, все е побесняло. Всичко е Божа работа. Който посегне, още на следващия ден думите му стават валидни за него. Това заяви премиерът Борисов на пресконференция в Стара Загора.

Като сгрешим, се уронва нашият авторитет и като сме добри, се вдига. Това е животът. Благодаря на всички, че са дошли да чуят какво правим и като си отидат, да могат да го разкажат на съседите и приятелите си. Това няма да спре, добави министър-председателят след среща със съпартийците си.

Той ги посъветва да не харчат енергия, защото „злобата и озлоблението убиват“. „Обичай врага си, той сам ще се изяде в злобата си, ние сме градивна партия“, каза още Борисов и добави, че ако на елит лист се напише какво ГЕРБ е построило, ще излязат доста фермани.

„Така че не трябва да обръщате внимание на Цветанов или на някой, който ви хули. Злобата убива. Само това мога да кажа. Ние имаме да построим още за 50 - 100 години напред“, каза още премиерът.

По отношение на БСП, той каза, че „в личен план ми стига, че една над 100-годишна партия освен Борисов друго име на знае. Стават и лягат с мен. Може ли 100-годишна партия да си направи един човек враг. Това е срамно за комунистите. Нашата история не е еднозначна. Срамота е да си издигаш един човек за враг. Значи са много слаби“.

С радост чувам, че и Добрев, като станел председател на БСП, щял да стане премиер. Прекрасно! Това е да искаш да си лидер и да носиш отговорност, а не да се криеш зад Орешарски и да казваш после, че това, което са правили, не е правено от БСП, каза Борисов.

 Той заяви, че коронавирусът е нещо, с което сега се шегуваме, защото вътрешно всички ни е страх. Надяваме се, че го няма, но той съществува. Някои казват, че ние всяваме страх. Не знам не трябва ли да ги съдят затова, добави премиерът и припомни, че вчера  СЗО обявиха, че вирусът става по-смъртоносен и опасен.

Мазнинката на държавата от това, което сме съхранили, изтънява. Това са грантове и заеми, които следващите поколения трябва да връщат, защото безплатни неща няма, каза още премиерът.

,,Ние се движим по ръба. Усещам народа, това и враговете ми го признават. Няколко месеца с разбиране, дружни усилия и дисциплина успяхме да издържим. Усетих хората, че не могат да издържат и затова започнахме бързо да пускаме паркове и градинки. Няма учебник и протокол, който да казва какво да се прави. Целият свят работи на проба – грешка. И вчера питах колегите - не може ли в Европа да има общ протокол как да се действа. За съжаление никой няма да ме чуе. За тази година имаме още пари от миналата и харчим много умерено, стискаме и слагаме парите на правилните места. Догодина светът ще влезе в много тежка криза“, заяви Борисов.

Ако политическата класа имаше чувство за самосъхранение, аз щях първи да кажа за година – година и половина да работим заедно. Народът няма да може да понесе кризата догодина, ако не сме единни като нация. Ще свършат парите, в Европа свършват парите. Този спор и вчера не се реши. Държавите, които имат повече пари казват, че биха дали пари назаем, но за кратко време'', посочи той.

Борисов отново припомни, че трябва да се спазват трите Д-та -дисциплина, дезинфекция и дистанция.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе