Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Борисов: Ирландия е на наша страна за европредседателството

Борисов: Ирландия е на наша страна за европредседателството

Имаме Ирландия на своя страна по време на председателството, обединява ни това, че сме за стабилна и силна Европа. Това каза министър-председателят Бойко Борисов след среща с премиера на Ирландия Лео Варадкар.

„Между България и Ирландия няма неразрешени проблеми, има приятелство и воля за сътрудничество. По темата Брекзит и това, което се случва в другия край на Европа беше интересно за нас. И ние на Балканите със своите исторически зависимости, които имаме сме интересни за тях", обясни Борисов. „Всеки един премиер, канцлер, президент, премиер ни е изключително важен, когато поставяме темата за Западните Балкани. Да ги убедим колко е важно да работим за придвижването на пред на Западните Балкани, особено инфраструктурните проекти, кохезията, присъединяването, конкурентоспособността. Всеки един премиер, който застава на наша страна е голяма помощ", каза още той.

Борисов обърна внимание, че е запознал колегата си с отношенията ни с Турция и Русия, както и влиянието им на Балканите. „Имаме на своя страна по време на председателството Ирландия като добър наш приятел и съмишленик. Едно ни обединява – ние сме за максимално стабилна, единна, цялостна и силна Европа с всички трудности, които имаме в момента. Считаме, че заедно ще можем ще ги преодолеем с воля и желание", каза още премиерът Бойко Борисов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе