Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Аталай за протеста в защита на доктора: Безсилие на властта или отвличане на вниманието от ЧЕЗ

Аталай за протеста в защита на доктора: Безсилие на властта или отвличане на вниманието от ЧЕЗ

Протестите в защита на доктора, убил рецидивиста Плъха в Пловдив, показват безсилието на управляващите да се справят с кризата, или пък това е опит за отвличане на вниманието.

Така в две посоки разтълкува събитията депутатът от ДПС Рамадан Аталай в студиото на Нова телевизия.

"Протестът показва слабостта на управляващите - да не могат да се справят с кризисни ситуация, затова улицата решава такива проблеми. От политическа гледна точка може да се изтълкува и като опит за отвличане на вниманието", заяви Аталай.

Той е категоричен, че към момента наблюдаваме как улицата е оставена да решава една кризисна ситуация.

Относно хипотезата за целенасочено отвличане на вниманието на обществото, той допусна, че това се прави евентуално заради ЧЕЗ, но и заради скандала със Здравната каса.

"Вие усещате ли участието на изпълнителната власт или на онези институции, които да отговорят какво се е случило?", попита риторично той. И припомни коренно различната реакция на властта при шесторното убийство в Нови Искър по Нова година.

Не е далеч времето, когато имаше шесторно убийство, тогава как голям екип на изпълнителната власт и институциите обясняваше кой откъде излязъл и от кой прозорец, а сега при един проблем вече улицата заема една страна, а ние все още не знаем точно какво се е случило. Те не могат да се справят с кризисната ситуация, която се е създала в Пловдив, констатира депутатът от ДПС и апелира управляващите да се заемат с проблема.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе