Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

124 бетонираха кабинета /ОБНОВЕНА/

124 бетонираха кабинета /ОБНОВЕНА/

Очаквано, четвъртият вот на недоверие срещу кабинета „Борисов” 3 не мина. За правителството гласуваха 124 депутати, против бяха 102, 9 се въздържаха.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов нареди проверка на два ВЕЦ-а

Вотът бе подкрепен от БСП и ДПС. ГЕРБ и Обединените патриоти го отхвърлиха, заедно с тях бяха и осемте независими депутати, шестима от които са от „Атака”. „Воля” се въздържа.

ВИЖ ОЩЕ: ГЕРБ спокойни за вота

В парламента почти нямаше отсъстващи депутати. При гласуването на 235-ата народни представители системата блокира. Не е виждала такова много хора, стреснахме я, пошегува се председателят на НС Цвета Караянчева.

ВИЖ ОЩЕ: Депутатите гласуват вота срещу кабинета

Опозицията претърпя пълно фиаско с вота, коментира след гласуването председателката на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.

И допълни: „Темата е актуална, но сценарият и представянето ви бе лошо. Не успяхте да убедите хората, че предлагате алтернатива. Без притеснение използвате лъжи и манипулации. Като тази лъжа, че от горенето на боклук можеш да се разболее от хепатит А. Жалко е, че стогодишна партия може да изпадне в такава безизходност”. Кой от БСП ще понесе отговорност за неуспешния вот, попита Дариткова и каза, че в ГЕРБ отговорността е ясно дефинирана.

"Убедено гласувах срещу вота на недоверие на правителството, защото в България няма национална криза. Правителството реагира адекватно и намери решение на кризата с водата в Перник далеч преди левицата да представи измислените си аргументи.", каза и депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски.

Длъжни сме да браним авторитета на Народното събрание. Миналата седмица, когато се обсъждаха тези важни проблеми, министър-председателят предпочете да се срещне с “Левски”. Сега пак не е тук. Поканихте ли го и ако да, защо не е тук? Сега Левски ги няма, обърна се соцдепутатът Филип Попов към председателя на парламента Цвета Караянчева преди гласуването.

Вотът е към Министерския съвет, който е уведомен. Премиерът не е длъжен да е тук, обясни му Караянчева.

Думите на Попов обаче провокираха Павел Шопов от „Атака”. Тук има още един човек, който е в залата и трябва да е тук до вас. Трети месец Народното събрание има нов зам.-шеф (б.р.-Валери Симеонов). Не е въпросът само да му се даде кабинет, кола. Той трябва да седи до вас, да води заседанията, обяви Шопов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе