Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Цветанов: Беливанов се е отклонил от обещанията, които дадохме

Цветанов: Беливанов се е отклонил от обещанията, които дадохме

За искане на оставката му ще водим разговор в централното ръководство. Не смятам, че трябва да го правим през медиите. Това каза пред журналисти в Народното събрание зам.-председателят  на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод на оттеглянето на доверието от местната структура в Хасково към кмета Добри Беливанов.

Предстоят допълнителни срещи и разговори с Добри Беливанов. Убеден съм, че тогава ще имаме разговори по същество и ще изразим позицията си пред него, продължи Цветанов.

В политически план в цялата страна, когато правим подобни политически срещи казваме на кметовете да внимават, да правят всичко прозрачно. Знаем, че една от опорните точки на БСП във връзка с предстоящите местни избори през 2019 година ще бъде това да изострят и да засилят енергията си по атаки по кметовете на ГЕРБ, коментира Цветан Цветанов.

Подготовката ни за предстоящия местен вот започва от сега, за да можем за 2 години да видим как общинските съветници са изпълнили своя дълг към обществото и как кметовете са изпълнили обещанията към избирателите си, каза още той.

Разграничаваме се от действията на кмета на Хасково Добри Беливанов. Дори разбрах, че в момента не е в Хасково, а на приятна туристическа дестинация с бизнесмен, който е от Хасковския регион, отсече Цветанов.

Това излезе в политическото пространство и в медиите и за нас е недопустимо. Когато има важни проблеми, които да се решават, ти да си направиш приятна туристическа дестинация. Позицията на общинското ръководство в Хасково не е изненада и в общи линии е съгласувана с централното ръководство, уточни Цветан Цветанов.

Г-н Добри Беливанов не се ползва с подкрепата на партията на местно ниво, защото изцяло се е отклонил от обещанията, които дадохме през последните няколко години, категоричен бе зам.-председателят на ГЕРБ, цитиран от "Фокус".

По повод думи на Елена Йончева в ефира на Bulgaria ON AIR, че Хасково е нов "суджук гейт" Цветан Цветанов коментира: "В тази ситуация партия, която няма ясна визия за политическата същност на това, което трябва да се прави в един град, ще прави опит да се възползва от евентуалното решение и позиция на общинското ръководство".

"Не искам да влизам в този словесен дебат с Елена Йончева. Ние си имаме своята политическа позиция, своя капацитет и ще направим всичко възможно да защитим обществения интерес, каза още той.

Няма да нарушим силата на ГЕРБ в Хасковска област. По-добре е да назоваваш проблемите с истинските им имена отколкото да се криеш зад тях и да смяташ, че имаш кмет, който можеш да защитаваш на всяка цена. След като виждаме, че се образува дефицит и има проблем по-добре е да излезем и да бъдем искрени към обществото, каза Цветанов.

В някои общини предстои да направим промяна на общинските ръководства. Това ми е възложено като зам.-председател на партията. Има райони, където имаме проблеми със слаби резултати. Показахме го в Добрич, където 2015 година от всички общини в областта имаме спечелени избори само в община Шабла, която е най-малката в областта, заяви той.

В момента действително започваме да се отваряме към достойните местни жители, които могат да градят авторитета на партията и да получим обществената подкрепа. Тази събота и неделя ще бъдем във Варна, имаме една академия на старейшините. Ще се срещна със структурата ни в Силистренска област, които ще направят двудневен семинар, и ще поговоря с тях. Ще мина и през някои други общини във Варненска област, уточни Цветанов. 

Това, което беше поето като ангажимент е да можем в началото на седмицата да правим подобни политически срещи във формат председатели на ВМРО, Атака и НФСБ, също така премиера и аз като зам.-председател, заяви той по повод срещата на коалицията. 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе