Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

БДЦ срещу квадратчето "Не подкрепям никого"

БДЦ срещу квадратчето

БДЦ няма да подкрепи предложението за поправки в Изборния кодекс, касаещи съдържанието на бюлетината. Това стана ясно на отчетната конференция на структурата в Самоков. „Няма да подкрепим идеята в бюлетината да има опция „Не подкрепям никого„ – увери присъстващите съпредседателят на БДЦ Стефан Кенов. Според него, това е опит да бъдат отстранени от политическата карта по-малките партии, които на практика показаха, че в този си формат парламента може да бъде по-ефективен и могат да се чуват повече мнения по-важните за страната въпроси, а не да се решават с договорки между големите.

"Резултатите от последните местни избори показаха, че София област е своеобразна крепост за БДЦ", заяви съпредседателят на партията д-р Красимира Ковачка по време на провелата се отчетна конференция на БДЦ в Самоков. Втората по големина либерална партия в парламента стартира своята национална обиколка и поредица от отчетни конференции на областните организаци, за да се допита до избирателите си как партията да участва на предстощите президентски избори.

"Станахме пета политическа сила преди всичко, защото създадохме идейна партийна програма, която изпълняваме. Наложихме собствена експертиза в парламентарните комисии, а с политическото си поведение в парламента за подкрепа на стабилността в страната и за провеждането на необходимите реформи с намирането на обединителни решения, постигнахме парламентарно и обществено одобрение" – каза още д-р Ковачка пред областните ръководства на партията и отчете, че партията тепърва трябва да използва максимума от потенциала си за развитие.

Росен Петров сподели пред присъстващите, че предстоящите президентски избори ще са едни от най-тежките, защото кандидатите ще бъдат твърде много и може да се окаже, че за избора на следващия президент решаващи могат да бъдат гласовете на някои от по-малките партии.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе