Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

БАСТА протяга ръка на реформаторите

БАСТА протяга ръка на реформаторите

София. БАСТА стартира първия си учредителен конгрес с лика на Бойко Борисов и Цветан Цветанов. На фона на песните на Лили Иванова бившият земеделски министър Мирослав Найденов и ексдепутатът от ГЕРБ Емил Димитров обявиха началото на новата партия. Точно когато се качваха на трибуната на зала 3 в НДК, звучеше хитът "Не всичко е пари, приятелю". В образите на Бойко Борисов и Цветан Цветанов влезе актьорът Краси Радков. Той представи "Десетте Бойкови заповеди", но съкратени до девет. "Не прелюбодействай, намери си Яне Янев. Не изговаряй напразно името на главния прокурор, защото не знаеш, кога ще опреш до него" бяха само част от посланията. В първите си думи към бъдещите партийци Найденов предположи, че някои ще се опитат да попречат на съдебната регистрация на БАСТА. "В следващия кабинет на ГЕРБ ще има 90 министри. На всички от депутатите е обещано да заемат министерски кресла", заяви той. И допълни, че БАСТА ще търси контакт с Реформаторския блок.

"Още с учредяването даваме заявка за участието в управлението на страната", заяви Павел Димитров от трибуната. Думата взе и бившият транспортен министър от кабинета "Борисов" Александър Цветков.

"БАСТА не е реваншизъм, не е самоцелна борба за власт, БАСТА залага на идеята на приемственост между младите и можещите и опитните във властта и в живота", декларира той. Емоционално слово пред делегатите направи и бившият фен номер едно на ЦСКА Димитър Ангелов-Дучето. Партията избра членовете на Управителния съвет. Сред тях са Мария Кунина, Лиляна Пеева, Михаела Алексиева, Георги Хорозов, Лазар Андреев. Нито един от сегашните депутати от ГЕРБ не беше на конгреса, който събра общо 1538 души от цялата страна.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе