Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Борисов в Солун: Нека имаме памет, нека стане нещо хубаво на Балканите

Борисов в Солун: Нека имаме памет, нека стане нещо хубаво на Балканите

ВИДЕО ТУК

Много е важно да имаме памет, когато нещо добро се направи на Балканите, защото обикновено се мразим. Радвам се, че колегите казаха, че сме направили балканско председателство. Не проявихме егоизъм по време на председателството.

Това каза премиерът Бойко Борисов на пресконференция след срещата в Солун с Александър Вучич, Алексис Ципрас и Виорика Дънчила.

Ние можем много да настояваме да приемат Сърбия, но трябва да се изпълнят определени критерии. Няма един мост между България и Сърбия, отбеляза той.

Трафикът на Дунав мост-2 е 4 пъти по-голям, отколкото сме очаквали. Обединихме се да поканим комисар Крецу, ние искаме да вдигнем брутния вътрешен продукт и да се състезаваме къде заплатите са по-високи. Това е истинско балканско съревнование, а не кой има повече танкове. Трябва ни приятелство, компромис и разбиране, за да са доволни всички в региона. Ние винаги сме се отнасяли със Сърбия като държава от ЕС, каза още премиерът.

Полагаме големи усилия и се надявам пак заедно да продължим напред и септември да имаме среща. Курц, за радост, наложи същите теми по време на председателството на Австрия, завърши Борисов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе