Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Цветанов: България трябва да е солидарна с Европа за случая "Скрипал"

Цветанов: България трябва да е солидарна с Европа за случая

България в лицето на Бойко Борисов беше солидарна към позицията на Великобритания за Сергей Скрипал. България трябва да има своето политическо решение, това е тема която ще бъде изяснявана. Има решения, които се взимат на най-високо ниво. Това каза зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пред Би Ти Ви.

"Много европейски държави взеха решение да експулсират руски дипломати, смятам че и България трябва да бъде солидарна с тях, обясни той. - Правителството ще вземе правилното решение, за да покажем съпричастност и солидарност с всичко това, което направиха другите страни в Европа с руските дипломати."

"Когато България имаше позиция за терористичния акт в Сарафово, имахме подкрепата от Тереза Мей в качеството й на вътрешен министър", припомни Цветанов. Политикът не се ангажира с категорично мнение дали трябва да експулсираме руски дипломати преди Борисов да обяви решението", допълни той.

Цветанов определи срещата на върха Ердоган - ЕС като много позитивна. "Убеден съм, че диалогът ще продължи. Трябва да говорим за това, което ни обединява, след това да чистим различията", заяви заместник-председателят на ГЕРБ.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе