Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Цветанов: Докладът на Европейската комисия за България е обективен, няма нови препоръки

Цветанов: Докладът на Европейската комисия за България е обективен, няма нови препоръки

"Доволни сме от доклада, който излезе за страната ни, който дава обективна представа. Няма нови препоръки. Всеки един от нас като представители на политически партии може да види в доклада, че на база на политическата криза с провеждането на изборите и смяна на правителството не са били възможни реформите, които са били планувани. От май месец вече имаме стабилност и правителството е продължило съответните реформи".

Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов на брифинг в Народното събрание.

"От нас самите зависи дали 2018 г. ще бъде прекратена тази процедура за доклади. Искам да призова всички да работим в интерес на държавата", каза той. "Няма да допуснем да се обиждаме, затова се извиняваме на българските граждани за всичко, което се случи днес, провокирано от колегите от БСП. Молбата ми е нека да спорим по същество по политики, а не да боравим с лични нападки", продължи Цветанов.

Той коментира и днешните скандали в Народното събрание.

"Правителството е стабилно, чакаме с нетърпение да чуем мотивите за вота на недоверие. Няма да се поддаваме на провокациите от страна на БСП. Няма да допуснем да се обижда лидера, на която и да е политическа сила, в случая дори премиера на България. Докладът на Европейската комисия ни задължава да работим за това, което те отчитат като положително. Когато нямаш политически аргументи, за някои народни представителни е напълно нормално да преминават към лични нападки", заключи той.

„Присъединявам се, че това е първият доклад, че по всички 17 препоръки се отчита напредък и изпълнение на мерките. Докладът е положителен, обективен, мотивиращ, коментира депутатът от ГЕРБ Данаил Кирилов. Той допълни, че палламентът ще се съобрази с тях по отношение на законодателната работа. „Подчертавам, че на няколко пъти обяснихме законодателната процедура и гаранцията за участие на обществото в тази процедура", посочи народният избраник.

„Смятам, че вие сте интелигентни хора и не влизате в онези 80% от БСП. Посочете ми едно изречение къде има шамар за управляващите. В този доклад няма никакви препоръки към страната ни и единственото, което можем да изпълним е да продължим това, което сме започнали. И пише още, че догодина може мониторингът да отпадне. Тук, в този доклад, пише, че в последните 10 години има осезаем напредък. И ако нямахме това прекъсване в мандатите нещата щяха да изглеждат по-различни, посочи Цветан Цветанов на въпрос откъде идва разликата във виждането на Корнелия Нинова и неговото за доклада на ЕК.

„За 18-те месеца управление на Орешарски и компания съсипаха всичко добро, което направихме, отсече той. Кое е шамар, това, че се казва, че догодина докладите ще спрат или това, че БСП търсят умисъл да саботират действията на правителството и парламентарното мнозинство", попита реторично Цветанов.

Когато управлява ГЕРБ има диалог, когато управляват други има тежки констатации за страната ни. Мога да пожелая късмет на БСП, когато имат възможност да управляват, да имат и те такива положителни резултати, коментира още шефът на парламентарнатап група на ГЕРБ.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе