Извънредни новини

България на Европейско за юноши до 19 г.

България на Европейско за юноши до 19 г.

Сливен. Българският национален отбор за юноши до 19 г. със селекционер Александър Димитров постигна историческо класиране за финалите на Евро 2014 в Унгария. 7-те най-добри страни в тази възрастова група на континента заедно с домакина ще си оспорват европейската купа между 19 и 31 юли тази година, информира официалната страница на БФС.

Полуфиналистите от Евро 2014 заедно с класиралите се на трето място в двете групи на финалите ще получат и виза за световното първенство на ФИФА до 20 г. в Нова Зеландия догодина.

Финалистите за европейското в Унгария се определят в момента, на така наречени Елитни квалификации, в които след първите пресявки 28-те национални отбора, продължили напред, са разделени в 7 групи по 4. Само победителите от всяка група се класират за Евро 2014.

България е домакин на своята Елитна квалификация, като мачовете се играят в Стара Загора и Сливен. В понеделник младите лъвчета удариха с 2:0 Чехия на стадион "Хаджи Димитър" в Сливен.

В четвъртък от 18:00 часа на стадион "Берое" България посреща Италия в мач за престиж, след като вече си гарантира участие на финалите заради предимство в преките двубои с шведи и чехи. Въпреки че до последно португалският делегат на УЕФА на турнира твърдеше, че за определяне на победителя в групата се гледа общата голова разлика, след намесата на президента на БФС член на Изпълкома на УЕФА Борислав Михайлов от централата на УЕФА в Нион изпратиха писмено потвърждение, че България е финалист на Евро 2014 за юноши до 19 г.

В първия мач българските национали победиха с 2:1 Швеция, така че са едноличен лидер с 6 точки. След загубата на "скуадра адзура" с 1:3 от Швеция, чехи и скандинавци имат по 3 точки, а италианците са последни с 0.

Чехия - Бългрия 0:2 (0:0). Голмайстори: Н. Колев (52), А. Вутов (62). Главен съдия: Ерик Ламбрехтс (Бел). Жълти картони: Просек, Пайер, Калвач; Любенов, Петров, Гълъбов, Вутов, Минчев. Червени картони: Содома; Гълъбов.

Чехия: Станек, Матею, Хулка (59-Вухта), Треглер, Просек, Пайер, Калвач, Холцер (78-Коцурек), Содома, Куруща (64-Чавош), Шик.

България: Любенов, Петров, Гълъбов, Хубчев, Колев, Вутов (78-Попов), Орачев (66-Даскалов), Б. Цонев, Минчев (82-Десподов), Василев, Петков.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе