Извънредни новини

Атака, ревна "Лудогорец"

Атака, ревна

Атака от първата секунда! Това нареди пълководецът Стойчо Стоев преди днешния четвъртфинал "Лудогорец" - "Валенсия" в Лига Европа. Шампионите ни строшиха куп рекорди и няма какво да губят пред 42 000 зрители днес.

"След всяка победа играем с все по-класни отбори. Готови сме да зарадваме хората, които ще ни подкрепят по трибуните и пред телевизорите. Трудно ми е да кажа какво очаквам от мача, защото и аз не знам", сподели Стойчо Стоев, "Гледал съм 4 мача на "Валенсия", сериозен съперник, преди един месец биха "Барса" на "Камп ноу". Сработен, добър отбор. "Валенсия" е фаворит, така както и "Лацио" беше в предния кръг. Ние обаче набираме увереност и съм сигурен, че ще се представим добре. В плановете ни не влиза дефанзивна тактика. Винаги играем офанзивно, както в Рим, на контри, пресираме съперника в тяхната половина, което, естествено не означава, че няма да внимаваме в защита. Наясно съм със състава. Това, което ме притеснява, е, че двамата ни централни защитници отдавна не са играли, но дано покажат дух и характер".

Треньорът на шампионите призна, че "Лацио" е по-удобният съперник. "Валенсия" са много бързи, с 1-2 подавания стигат до вратата. Ние ще се постараем да ги държим далеч оттам, но е трудно да се предположи как ще се развие мачът. Радостен съм, че футболистите приемат всеки успех здраво стъпили на земята, с което показваме, че не сме еднодневка. Не се главозамайват и от слуховете за трансфери. Не съм чел, че ни наричат "убиец на гиганти", няма как да не се лаская от това, макар че съм човек, който не изпада лесно в еуфория".

Той обясни интересът към "Лудогорец" с тежката ситуация в България "Хората намират спасителна сламка във футбола. Те искат да дойдат и да изживеят положителни емоции и ние сме длъжни да им ги предоставим", обеща Стойчо Стоев.

Черната борса в интернет се развихри с пълна сила в часовете преди мача. Вчера се предлагаха места за всички сектори на всевъзможни цени. Оптимистично настроени спекуланти искаха по 125 лева за "А", по 80 за "В", а тези в "Г" и "Б" вървяха от 20 до 50. Доста оферти в популярен сайт бяха с етикет "по договаряне". Фенове признаха пред "Стандарт", че с пазарлък са успели да свалят доста от цената. Те уредили две места в сектор "В" само срещу 20 лева бройката. Или иначе казано по петарка отгоре.

Невиждан ред в ложите пък наложи Кирил Домусчиев. "За мача с "Лацио" той отпусна по две покани на Боби Михайлов и на Любо Пенев. Даваме го за пример. Сега нещата са доста по-затегнати, на практика в продажба са всички ВИП места по 200 лева", разкри източник от БФС.

Е20 млн минуси при провал

Финансовите проблеми на "Валенсия" ще се увеличат при провал срещу "Лудогорец". Това обяви вестник "Лас Провинчас". Според изданието целта на "прилепите" е да стигнат поне 1/2 финал в Лига Европа, за да избият част от трансферите, които направиха. Освен това без Шампионска лига "Лос Че" са обречени и дълговете им може да скочат с още 20 млн. евро. Така клубът ще си създаде допълнителни главоболия в търсенето на нов собственик. Почти сигурно е, че "Валенсия" ще се раздели с част от звездите си, за да напълни касата. Бернат е искан от "Челси" и "Ман Юн", а Матио заминава за Лондон, където ще рита за "Тотнъм". Дани Парехо пък е основна цел на "Ливърпул". Звездата на "Валенсия" е наказан за мача днес.

Забраняват хора по пътеките

Глоба от УЕФА плаши "Лудогорец", ако допусне хора по пътеките между секторите днес. Затова домакините предупредиха изрично зрителите да намерят точните си места на стадиона, а да не стоят прави по стълбите. Националният стадион ще бъде отворен в 17,30 ч. Поради нечувания интерес шампионите приканиха всички фенове да дойдат по-рано на стадиона. Стюардите няма да допуснат преминаването от един сектор в друг.

Организаторите напомнят, че в 19.50 ч ще можете на проследите полета на орела, който беше изпратен като комплимент от италианския "Лацио". Величествената птица ще лети на фона на националния химн на България, изпълнен от Крисия. На всяка седалка в сектор "В" ще бъде поставено фолио с определен цвят. При подаден сигнал от ръководителите на хореографията ще се "издигне" българското знаме.


Заради удобство са блокирани първите 4 реда на сектори "А" и "В", по един на "Б" и "Г".

Испанци се смеят на шосетата ни

Валенсианският вестник "Лас Провинсиас" се изумява от факта, че "Лудогорец" ще пътува повече време до София, отколкото тимът на "Прилепите". Фактите говорят точно това. Испанците ще долетят до българската столица с директен полет от "Манисес", който ще отнеме около три часа и половина. В същото време тимът на Стойчо Стоев пътува четири часа и половина с автобус от Разград до София. "Пътищата тук не са като там", заяви футболистът на "орлите" Дани Абало пред изданието. "Няма магистрали. Има една лента и когато се застигне камион, се чака доста време. По-бързо стигнахме до Рим. Тогава хванахме самолет от Варна", обясни испанският играч на българския шампион.


Иначе медиите във Валенсия обясняват възхода на съперника при Кирил Домусчиев и призовават да се внимава срещу тим, отстранил "Лацио".

Сутиен и смрад срещнаха гостите

Истерия предизвика пристигането на "Валенсия" в София. Над 70 души изпълниха фоайето на летището, за да чакат любимците си за автографи. Феновете носеха със себе си екипи, плакати, календари, топки, шалове. Една фенка дори си донесе сутиен, на който футболистите да се разписват. Някои от тях го направиха и много зарадваха момичето, която побърза да се похвали на приятелката си.

За съжаление някои от привържениците не бяха взимали душ от известно време. Смрадта накара играчите на "Валенсия" по най-бързия начин да се насочат към изхода на сградата. Въпреки че бяха усмихнати, си личеше, че играчите не понасят миризмата. Останалите чакаха появата на "прилепите" с ръка на носа.

На летището се появиха и малка група испански фенове, които бяха кацнали в София няколко часа по-рано на Терминал 2. С испански знаме и фланелки на "Валенсия" те избухнаха в аплодисменти при появата на любимците им. По-късно някои фенове, които не успяха да си направят селфи с Хосе Антонио Пици, едва не нахлуха в автобуса на "прилепите". Треньорът обаче бе в много добро настроение и обърна внимание на всички желаещи.

Мачкаме всички до финала

обяви със самочувствие голмайсторът на "Лудогорец" Роман Безяк на брифинга вчера. "Ще бъде тежко, както беше в предишния двубой, както ще бъде и в следващия. Ние ще се опитаме да зарадваме хората, които ще дойдат да ни подкрепят. Това, че стадионът ще е пълен, в никакъв случай не ни смущава, даже напротив, дава ни крила. Без тази публика срещу "Лацио" едва ли щяхме да стигнем до обрат", коментира нападателят. Той отговори и на въпрос за евентуален негов трансфер. "Не гледам какво се пише по вестниците, но аз съм готов да напусна. В момента съм се съсредоточил изцяло върху "Лудогорец", но след края на сезона, ако има добра оферта от по-голям отбор, президентът ще реши дали да ме пусне", добави Безяк, чиято цена беше закована на 10 милиона евро лично от Кирил Домусчиев.

Бербо е отличен играч

каза защитникът на "Валенсия" Филип Сендерос при пристигането си в София. Бранителят игра заедно с Митко във "Фулъм". Сендерос разкри, че си няма и представа от "Лудогорец". "Ей сега, тази вечер (б.р. снощи) ще ги разучаваме. Но щом са стигнали до тази фаза, значи са силни", добави Сендерос, който е бивш играч и на "Арсенал" Той бе чакан на летището и от представител на фенклуба на "артилеристите" в България. Привърженикът използва момента да се снима с него и да му пожелае успех срещу "Лудогорец".

Почваме ги от първата минута

за да си осигурим спокойствие за реванша у дома, обяви халфът на "Валенсия" Феде Картабия. "Имаме респект към съперника. Все пак са отстранили "Лацио". Играят доста добре и трябва да сме много внимателни, за да не допуснем грешки", допълни той пред испанските медии.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе