Извънредни новини

Астана и Фенербахче с победи в Лига Европа

Астана и Фенербахче с победи в Лига Европа

Астана и Фенербахче спечели ранните си мачове от четвъртия кръг в груповата фаза на Лига Европа. Казахстанският шампион спечели драматично с 2:1 срещу чешкия Яблонец, а „фенерите" надиграха с 2:0 в Турция Андерлехт.

Двубоят от група „К" в Лига Европа между Астана и Яблонец стартира с натиск на домакините и гол на Педро Енрике в 18-ата минута. До края на полувремето обаче чехите се върната в срещата след автогол на Маевски. Второто полувреме играта позаспа. Чак в края домакините стигнаха до успеха след попадение на Евгени Постников в 88-ата минута. Астана излезе начело в групата с 8 точки, а Яблонец остава последен с 2. По-късно е мачът между Димано Киев и Рен в тази група.

Фенебахче пък спечели с 2:0 у дома срещу Андерлехт. Головете паднаха в последните 20 минути на мача. Матьо Валбуена откри в 71-ата минута, а Михаел Фрай удвои три минути по-късно. В края на мача Закария Бакали получи втори жълт и съответно червен картон. В Група „D" „фенерите" вече имат 7 точки и са на втора позиция. Андерлехт пък остава с 1 и никакви шансове за класиране в следващата фаза.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе