Извънредни новини

Венгер: "Арсенал" дълго ще помни това (ОБЗОР от ШЛ)

Венгер:

Мениджърът на "Арсенал" Арсен Венгер засипа с похвали играчите си след успеха с 3:0 над "Олимпиакос" в Гърция. Както бе известно победа с поне два гола трябваше на "топчиите" за да хванат последния влак за осминафиналите в Шампионската лига. "Фантастично! Това беше една специална вечер. Един мач, който "Арсенал" ще помни за винаги. Но заслугата е на футболистите - всичките", заяви Венгер. "Особено като видим кого загубихме през последните три седмици - Коклен, Касорла, Санчес... И без да броим тези, които се контузиха по-рано. Малко хора ни даваха шанс за успех. Но имаме истински сплотен отбор и това се видя тази вечер", добави Венгер и похвали специално авторът на хеттрик срещу "Олимпиакос" - Оливие Жиру. "Един гол вкара с глава, втори с великолепен удар след чудесна комбинация и трети от дузпа. Понякога той се оказваше в неудобни позиции, но се бореше като лъв", добави Венгер. В социалните мрежи феновете на "Арсенал" дадоха вот на доверие към мениджъра. "Вярваме в него. С Венгер до края", бяха най-честите коментари.

Звезда на "Байерн" строши

трамвай с колата си. Бразилецът Дъглас Коста катастрофира в сряда вечер. 25-годишният футболист пропусна гостуването на баварците срещу "Динамо" З (2:0) в Шампионската лига заради бедрена травма. Вместо да си стои у дома, Дъглъс излязъл заедно с брат си Стефано и се блъснали с Ауди А7 в трамвай от линия номер 25 в Мюнхен. Братът на Дъглас Коста шофирал и минал на червен светофар, но в крайна сметка няма пострадали след инцидента, но са нанесени щети за 7000 евро. Днес Коста проведе индивидуално занимание под погледа на рехабилитационния треньор на баварците Андреас Шлумбергер.

Жозе пак взе Икер за мезе

Мениджърът на "Челси" Жозе Моуриньо не пропусна златната възможност да се подиграе с вратаря на "Порто" Икер Касияс. "Сините" биха "драконите" с 2:0 и ги изхвърлиха от Шампионската лига. "Сега той може да спечели единствения трофей, който му липсва - Лига Европа", изгаври се Моу със Сан Икер, с когото се мразят след съвместния им престой в "Реал" М. Жозе и компания завършиха на първо място в група "G" с 13 точки.

Клетви и псувни за "драконите"

Феновете на "Порто" са повече от бесни заради отпадането на отбора от Шампионската лига. Ултраси на "драконите" псуваха и кълняха играчи на летището при прибирането на отбора у дома. "Махнете се, вие сте срам за нас", "Как можахте да не биете некадърниците от "Челси", ши*аняци", "Ако не започнете да играете добре, да се разболеете", бяха част от най-тежките подвиквания на привържениците.

Шокиран съм, че не бихме

проплака треньорът на "Байер" Л Роджер Шмид след равенството 1:1 с "Барселона". Престижният резултат в крайна сметка се оказа недостатъчен и "аспирините" са аут от Шампионската лига. "Фактът, че БАТЕ се добра до равен с "Рома", прави нашето равенство истинска трагедия", добави 48-годишният треньор, чието бъдеще става все по-неясно. Призивите за неговата оставка започнаха да се усилват стремглаво заради колебливите изяви на "Байер", които са 8-ми в Бундеслигата.

Президент обвини журналистите

за слабото представяне на отбора си. "Писна ми да плюете момчетата. Освиркванията от трибуните идват заради нещата, които пишете и говорите всеки ден. Време е да пораснете и да оставите играчите на мира", сопна се босът на "Рома" Джеймс Палота след нулевото равенство с БАТЕ от групите на ШЛ. В крайна сметка "вълците" завършиха групата си с едва шест точки, но се класираха за елиминациите с неистови усилия.

Шампионска лига, групова фаза: Група "Е": "Байер" - "Барселона" 1:1, "Рома" - БАТЕ 0:0. Класират се "Барса" и "Рома", а "Байер" ще участва в Лига Европа
Група "F": "Динамо" З - "Байерн" 0:2, "Олимпиакос" - "Арсенал" 0:3. Напред продължават "Байерн" и "Арсенал", а за Лига Европа се класира "Олимпиакос"
Група "G": "Челси" - "Порто" 2:0, "Динамо" К - "Макаби" ТА 1:0. На 1/8 финалите ще играят "Челси" и "Динамо" К, а в Лига Европа - "Порто"
Група "Н": "Гент" - "Зенит" 2:1, "Валенсия" - "Лион" 0:2. От групата излизат "Зенит" и "Гент", а "Валенсия" ще играе в Лига Европа
* Жребият за осминафиналите е в понеделник

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе