Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Проектите за антикорупционен закон на БСП и ГЕРБ се покривали само 25%

Проектите за антикорупционен закон  на БСП и ГЕРБ се покривали само 25%

Проектите за закон срещу корупцията, които предложиха от  БСП и ГЕРБ, се покриват едва на 25%. Това обяви социалистът Крум Зарков на пресконференция, цитиран от "Фокус". Тази сутрин лидерът на партията Корнелия Нинова проведе работна закуска с посланиците на държавите от ЕС в България, чиято цел беше запознаване със законопроекта за създаване на специализирана агенция по антикорупция.

Зарков уточни, че са  били представени идеите за структурата и разследващите правомощия на звеното и разликите с предложенията на парламентарната група на ГЕРБ.

Ще се търси мнението на представителите на страните извън ЕС, които са у нас. Сред тях са посланиците на САЩ и Русия. Според Зарков, предстои законопроектът да бъде изпратен и до Венецианската комисия, което ще гарантира съгласувани права на лицата, попадащи под дейността на агенцията.

Депутатът отхвърли обвиненията, според които адвокати извън БСП подготвят новия закон, като каза, че проектът е дело на членове на парламентарната комисия на опозиционната партия. Той допълни, че по-късно документът е изпратен за консултация до кантората "Илиев и партньори", с която формацията си сътрудничи от 5-6 години.

Крум Зарков каза още, че по-късно днес социалистите ще проведат среща по повод избора на членове на Висшия съдебен съвет. Той напомни, че БСП е излъчила най-много кандидати – 6 от общо 18, като добави, че всички участници в изслушванията са се представили добре. 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе