Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Ангелкова похвали отношенията ни с Русия в туризма

Ангелкова похвали отношенията ни с Русия в туризма

Българо-руските отношения в туризма се развиват много успешно, а постигнатите през тази година резултати се очертава да надхвърлят рекордните от миналата година, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на среща с Олег Сафонов - ръководител на Федералната агенция по туризъм на Руската федерация. Разговорът се състоя в китайския град Чънду в рамките на 22-рата Генерална асамблея на Световната организация по туризъм към ООН.

Министър Ангелкова подчерта, че Русия е един от стратегическите туристически пазари за България и съобщи, че за периода януари-юли 2017 г. туристите от Руската федерация у нас са близо 365 хил. и това е близо 2% ръст в сравнение със същия период на миналата година. Само през юли Русия заема второ място в класацията за входящ туризъм в страната ни с общо 155 хил. посещения.

През 2016 г. България получи наградата на National Geographic travel-Русия за най-добро направление за семейна почивка на руските туристи. Николина Ангелкова акцентира, че министерството работи много успешно с туристическите администрации не само на Москва, но и на редица руски региони, особено Уралския край.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе