Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Адемов: Има двоен стандарт във властта

Адемов: Има двоен стандарт във властта

Депутатът от ДПС Хасан Адемов заяви, че партията ще участва активно в обсъждането на бюджета за следващата година. Той не уточни дали във вторник ще се регистрират, за да подпомогнат кворума, когато започва дискусията. Но обяви, че при гласуването ще бъдат "против", защото бюджетът е предизборен и неефективен. Той цитира думи на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ, че близо 6 милиарда лева се наливат предизборно в нереформирани системи. А предвижданото увеличение с 10 процента на заплатите на държавните служители, Адемов определи като "купуване на лоялност с бюджетни средства".

Ние не можем да подкрепяме двойния стандарт, който съществува в ГЕРБ и Обединените патриоти, каза още Адемов по Канал 3. Той припомни за дадените три оставки от министри на ГЕРБ заради катастрофата при Своге и нежеланието на вицепремиерите от малката коалиция да поемат политическа отговорност, дори и засега да е само "корупционно съмнение".

За Валери Симеонов ДПС има твърда позиция за оставката му, а Красимир Каракачанов "напира с бързи крачки да се присъедини". Има огромно разминаване на ценности между ГЕРБ и Обединените патриоти, каза още Адемов. По повод приетия закон за медиите, внесен от четирима депутати от ДПС, Адемов каза, че това е безспорно постижение не само за Движението, но и за цялата медийна среда, защото осветлява сектора.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе