Извънредни новини

1939-а е забравена! Полша спря Германия

1939-а е забравена! Полша спря Германия

Драмата на терена - акценти.

Видео от мача - ТУК

Германия и Полша справедливо си поделиха точките с 0:0.

Дружина полска даде достоен отпор на по-силния съперник и заслужено си тръгна с престижно равенство от "Стад дьо Франс". Сладък реванш за 1939 г., когато едната държава беше прегазена от другата.

Двата отбора на практика мислят за съперниците си на осминафиналите на Евро 2016.

Ако има персонален морален победител в този мач, това е селекционерът на Бундестима Йоахим Льов. Той се постара да изпълни обещанието повече да не прави "така" и да не си бърка в носа и на разни други места публично. Доста често камерата го фиксираше с ръце в джобовете, и макар че напрежението традиционно беше изписано на лицето му, се запъти към залата за пресконференции, без да се притеснява от излишни неудобни въпроси.

На терена беше горещо, често с прехвърчане на искри, както беше в началото, когато Сами Кедира фрасна с лакът Кжищоф Мачински и още във 2-ата минута видя жълтия картон.

Германия доминираше, Полша имаше своите силни, но кратки периоди. И все пак при опасните положения двата отбора бяха равностойни. Най-сериозните шансове пропуснаха Йозил и Кроос, както и Левандовски и Милик.

Почти през цялото първо полувреме Бундестимът упражняваше натиск, но безплоден - на почивката точните удари бяха 0-0. И това очевидно вдъхна въздух в белите дробове на поляците.

След почивката Дружината живна, а секунди след подновяването Боатенг прояви поредната си неадекватна реакция пред собствената врата, но ударът на Милик мина на сантиметри. Полша обаче остави впечатлението, че е борбен отбор, което се доказа докрая.

Бундестима го докара до 3-0 точни удари и до 63% на 37% владеене на топката в своя полза, но истината е, че Полша си заслужи точката със самоотвержена игра и с не по-малко опасните си атаки.

Статистика

Германия - Полша 0:0
 

ГЕРМАНИЯ: Нойер, Хектор, Хьоведес, Хумелс, Боатенг, Кедира, Йозил, Дракслер (71 Гомес), Кроос, Гьотце (66 Шюрле), Мюлер
Селекционер Йоахим Льов
 

ПОЛША:Фабиански, Паздан, Йеджейчик, Мачински (76 Йодловец), Гросицки (87 Пешко), Глик, Криховяк, Пишчек, Блашчиковски (80 Капущка), Левандовски, Милик
Селекционер Адам Навалка
 

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Кедира, Йозил, Боатенг Герм; Мачински, Гросицки, Пешко Пол
 

Съдия Бьорн Кайперс (Холандия)

Класиране

1. Германия 3 т., 2-0

2. Полша 3 т. 1-0

3. Сев. Ирландия  3 т. 2-1

4. Украйна 0 т. 0-4

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе