Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини

Новини

Новини за Новини от Силистра и региона Добавяне на Новина

Четете винаги актуалните новини за Силистра и региона от Silistra.info - инфомарционният портал на град Силистра

Казус с река Царацар

Казус с река Царацар

„Държавата няма как да помогне на земеделските стопани в Тутракан, които се оплакват от заблатяване на нивите им“. Това обясни за Радио Шумен Ивелин Русев, началник на Общинската служба по земеделие. Радио Шумен припомня, че земеделците поискаха помощ след като през имотите им започна да тече вода. По думите на Русев, това е рекат ...   Прочети повече »

Близо 4 000 изпълнители ще участват на събора „Богородична стъпка“ на 26 и 27 август

Близо 4 000 изпълнители ще участват на събора „Богородична стъпка“ на 26 и 27 август

Близо 4 000 участници от над 60 по-близки и по-далечни общини в България - Силистра, Кнежа, Девня, Добрич, Смолян, Стражица, Гоце Делчев, Белослав, София, Генерал Тошево, Горна Оряховица, Харманли, Кърджали и др. - идват на Старозагорските бани на Дванадесетото издание на националния тракийски фолклорен събор „Богородич ...   Прочети повече »

Липсваща по картите река заблатява ниви в Тутраканско

Липсваща по картите река заблатява ниви в Тутраканско

Може ли в XXI век да има река, която не е отбелязана на картите и какво произтича от това? В Крайдунавска Добруджа има река, която ту се появява, ту изчезва, но и липсва във всички регистри. От няколко години обаче водата отново е бликнала и земеделски стопани, които обработват площи в община Тутракан, се оплакват от заблатяване. ...   Прочети повече »

Концерт в Силистра

Концерт в Силистра

Концерт „Соул музика край реката” ще събере хората в Дунавския парк в Силистра тази вечер. Анна и Джаред – българка и американец, обединени от любов и музика, смесица от соул, фънк и джаз ще изпратят послание за обединение на различните култури под мотото „Два града, един свят“. Концертът се осъществява със съдействието на Община ...   Прочети повече »

Плановите спирания на тока в региона днес

Плановите спирания на тока в региона днес

Част от квартал "Бряг" в Търговище ще бъде без ток днес, информират от "Eнерго про". Спирането ще е от 9 ч. до 17 ч. Също от 9 ч., но до 16 ч. захранване няма да има в Зараево, а до 16,30 ч. – в селата Пресиян и Ловец. До 11,30 ч. ток няма да има и в село Медовина.      В Шуменска област от 8 ч. до 17 ч. ще е пр ...   Прочети повече »

Дунавската регата потегли от Лом

Дунавската регата потегли от Лом

130 гребци от 62-ата Международна Дунавска регата ТИД потеглиха от Лом към следващата спирка Козлодуй. На ломския бряг акостираха 115 участници от 11 държави.  От Лом в регатата се включиха още 15 българи, като двама от тях са ломчани – представители на ТД „Аспарухов хълм“ Александър Александров и Иван Борисов, които ще изминат цялат ...   Прочети повече »

Заподозрян в убийство остава в ареста

Заподозрян в убийство остава в ареста

Варненският апелативен съд не освободи от ареста Мюрсел Акиф, който е обвинен от Окръжната прокуратура в Силистра за смъртта на бившата си приятелка. Тялото на младата жена беше намерено захвърлено в дере в района на жп прелез в землището на село Руйно. 33-годишният обвиняем беше задържан през март. Той има богато съдебно минало, ...   Прочети повече »

Ще ремонтират улици в Русе

Ще ремонтират улици в Русе

Избрани са три фирми, които ще ремонтират уличната мрежа в Русе. Едното от дружествата е регистрирано в дунавския град, другото в Силистра, а третото е обединение от шуменска и софийска фирма. Очаква се ремонтите да започнат в края на август, ако няма обжалване на процедурата по избор на изпълнител. Припомням, че Община Русе из ...   Прочети повече »

Апелативен съд - Варна остави в ареста заподозрян за убийство

Апелативен съд - Варна остави в ареста заподозрян за убийство

Варненският апелативен съд днес потвърди определение на Окръжен съд – Силистра (ОС-Силистра) от 3 август тази година, с което е била оставена без уважение жалбата на Мюрсел Акив против продължаващото вече пети месец задържане под стража. 33 годишният мъж е привлечен като обвиняем за убийството на А.З., чието тяло е било открито ...   Прочети повече »

Райони без ток в Североизточна България

Райони без ток в Североизточна България

Електрозахранването днес ще бъде прекъснато: от 08:30 ч. до 17:00 ч. в гр. Разград - ТП "Булкорп", и с. Гороцвет. от 09:00 ч. до 16:30 ч., в с. Беловец. 08:30 ч. до 10:00 ч. и от 15:30 ч. до 17:30 ч. в гр. Сливо поле, част от гр. Мартен и с. Борисово. от 09:00 ч. до 16:00 ч. в район на гр. Ма ...   Прочети повече »

Скролване до горе