Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Картичка с добавена реалност и холограмен тракийски жрец разказват на туристите за Бегликташ

Картичка с добавена реалност и холограмен тракийски жрец разказват на туристите за Бегликташ

Близо 60 хиляди туристи са посетили тракийското светилище Бегликташ през това лято, като е имало дни в които мястото е разгледано от близо 2 – 3 хиляди души, това съобщи за БНР- Бургас Люба Желева, началник отдел „Туризъм, евроинтеграция и хуманитарни дейности“ в община Приморско.

Бегликташ беше обявен за туристическа атракция № 1 в България за 2017 г. в онлайн класация за Годишните награди в туризма, организирана от Министерството на туризма.

"Много се радваме на тази награда , тя е много важна за нас, защото показва, че работата ни в областта на културно – историческия туризъм е в правилната посока, коментира Люба Желева. Мястото впечатлява със своята мистика! На голям интерес сред туристите се радва и възстановката на тракийски ритуали, която се пресъздава на мястото от две години насам. Опитваме се по интересен начин да впечатлим посетителите. В началото на лятото ние сме първата българска община, която пусна на пазара картички с добавена реалност, чрез които всеки един може да види Бегликташ в 3Д изображение и да чуе разказ за светилището.“

Иновативните подходи, които се прилагат в туристическите обекти в общината не спират до тук, в Историческия музей на Приморско всеки един посетител може да „срещне“ холограмен образ на древен тракийски жрец, който да му разкаже за Бегликташ. Общината работи и за облагородяването на района на светилището и подобряване на пътната инфраструктура до туристическия обект.

В онлайн класацията на Министерството на туризма в категорията „ТУРИСТИЧЕСКА АТРАКЦИЯ/ОБЕКТ“ -  Бегликташ е на първо място с 23.86%, на второ е Античен театър на Филипопол, община Пловдив – (21.61%) , а на трето е Биосферен парк Сребърна, община Силистра – (11.64%)

повече може да чуете в звуковия файл:

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе