Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Силистра

Жертвите на трафика на хора най-често са с нисък социален статус

Жертвите на трафика на хора най-често са с нисък социален статус

Примамлива оферта за бране на плодове в европейски страни,  най-често превръща млади жени в жертви на трафик на хора. Това сочат данните на Местната комисия за борба с трафика на хора. Излъганите момичета са с нисък социален статус.

Според профила на жертвите на трафика на хора, момичетата, които биват принуждавани да работят за сводниците, извели ги в чужбина, са от социално бедни семейства, останали без родители и без доходи.

С оферта за добре платена работа в хиляди евро месечно за бране на портокали и банани е била подлъгана 29-годишна жена от Силистра – преди девет години е била подмамена от своя братовчедка:

„Нямахме нищо, децата нямаха какво да ядат и така стана…Трябвало е да замине за Швейцария – към 1 500 франка всеки ден…всичките пари ги взимаха сводниците, нямаше как да се връщам, хващаха ме, мъчих се да избягам и пак ме хванаха…Три години изтърпях, голяма мъка беше там…

Казаха ми, че ще работя като проститутка, много изумена бях, шокирана, чудех се какво да правя, накараха ме и да прося, имаше момичета, които ги биеха…“

Жената е успяла да сигнализира в полицията, която й съдействала за връщането й в България, в момента се намира в кризисен център в Бургас. Свидетел е по дело срещу сводника, който я е експлоатирал.Той се издирва, въпреки че се знае, че се укрива в Долен чифлик.


Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе