Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Криминално

Кафе автомат работи като банкомат

Кафе автомат работи като банкомат

Велико Търново. Тарикат намери цаката на автомати за кафе и вместо ободрителна напитка машината започнала да дава пари в брой. Измамникът забелязал, че може да излъже брояча за монети, пускайки в него македонски денари. Така машината се превръщала в банкомат и му връщала наши левчета. Той успял да обере от 4 машини повече от 100 лв. за няколко часа.

36-годишният столичанин с инициали Г. И. бил хванат да "заблуждава" брояча на машината с 10 македонски динара, отговарящи по големина на един български лев и след натискане на бутон "ресто" кафеавтоматът му връщал монети на стойност един лев.

Работата по случая е започнала, след като в полицейското управление в Свищов постъпили два сигнала от собственици на кафе автомати за липси на монети от машините. След проведени незабавни действия по разследването е установено, че в периода 17-18 февруари тази година 36-годишният мъж, известен на полицията и осъждан, предимно за кражби. Столичанинът е задържан на територията на РУП – Павликени, където също опразнил няколко автомата. Измамникът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. От автомобила, с който се придвижвал, са иззети 4 пластмасови бутилки, пълни догоре с монети от автоматите. Той отделно си носел и още македонски динари. По случая е започнато бързо производство. Полицаите проверяват и съпричастността на Г. И. към други подобни кражби в цялата страна.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе